Razzia afslører: Bybusserne i Aalborg er livsfarlige

Bybusserne i Aalborg kører rundt med livsfarlige fejl. Det har en razzia foretaget af Nordjyllands Politi afsløret. Den er gal med bremser og nødudgange på mere end halvdelen af busserne.

En razzia mod en stribe bybusser i Aalborg har afsløret omfattende fejl og mangler på busserne. Nordjyllands Politi har både tirsdag og onsdag tjekket sikkerheden på busserne i Aalborg. Her har de konstateret fejl på 14 ud af 27 busser.

En enkelt bus var i så ringe stand, at politiet klippede pladerne på stedet.

Razziaen har afsløret, at det hovedsageligt er fejl på bremser og nødudgange, der er problemet.  

Det bekymrer passagerne:

- Jeg synes bestemt ikke, det er okay. Det er for farligt – også med så mange mennesker i busserne. Det er bare ikke okay, siger en af de aalborgensere, som TV2 Nord talte med onsdag.

- Det er vildt. Hvis nu der kommer en bil, og de har brug for at bremse hurtigt, så kan de jo komme til at køre op i bilen. Så kan det komme til at gå ud over endnu flere, siger en anden aalborgenser til TV2 Nord.   

Det er Nordjyllands trafikselskab, der står for udbuddet af buskørsel i Aalborg. Formanden er rasende over busselskabernes mangel på sikkerhed.

- Det er bare ikke godt nok, at de ikke lever op til de helt basale ting, som de har lovet os i vores kontrakter. Det skal de simpelthen leve op til, og det kommer de også til, siger Thomas Kastrup Larsen, Borgmester i Aalborg Kommune.

Busselskaberne Arriva og Kelios er indkaldt til møde, for at finde en løsning på bussernes manglende trafiksikkerhed. 

 

Politiets razzia i tal:

Tirsdag:
- 11 busser undersøgt
- 6 inkaldt til syn
- 1 fik klippet nummerpladerne

Onsdag:
- 16 busser undersøgt
- 7 indkaldt til syn

 


Seneste nyt

fra Nordjylland