Byggefirma i København: Vi får masser af arbejde, fordi vi er nordjyder

Jens Johan Klit og Joakim Ankersen startede i 2015 firmaet Nordjysk Byggeri, der udelukkende arbejder i hovedstadsområdet.

To nordjyder med drømmen om at starte et deres eget firma tog i 2015 springet og gik i gang. I 2015 startede de firmaet Nordjysk Byggeri. Både Jens Johan Klit fra Nors i Thy og Joakim Ankersen fra Aalborg har tidligere arbejdet som rejsemontører i København, så de vidste, der var masser af arbejde i hovedstadsområdet.

- Vi har jo begge to gået herovre som rejsemontører, så vi havde en masse kontakter og relationer herovre, fortæller den ene af indehaverne Jens Johan Klit, da TV2 Nord besøger firmaet på en byggeplads i Vanløse.

Selvom de to nordjyder nu kun arbejder i området omkring København, så er navnet Nordjysk Byggeri ikke helt tilfældigt. Det er nærmest en forretningsmodel.

- Det har jo været noget, vi ville slå os på - at vi er nordjyske håndværkere i hovedstaden. Det er jo noget, man forbinder med kvalitet, fortæller Jens Johan Klit, der i dag bor på Amager.

Og metoden fungerer for det lille nordjyske byggefirma.

- Vi får faktisk rigtig meget arbejde, fordi vi kommer fra nord af. Så det har helt sikkert en effekt, fortæller Jens Johan Klit, der skønner, at 8 ud af 10 gange firmaet bliver kontaktet, så har det med deres nordjyske relationer at gøre.

Og dét, at man forbinder nordjysk håndværk med kvalitet, er der måske noget om. Vi gik på Strøget i København for at spørge de lokale, hvem de ville vælge, når der skulle bygges. Den lokale tømrerester eller den jyske håndværker?

Vælger københavnerne den jyske eller den lokale håndværker?

Hos Nordjysk Byggeri har de selv haft erfaringer med at ansætte håndværkere med rødder i det sjællandske.

- Det har indimellem også været fint nok. Men vi føler nok, at vi er nødt til at gå på pladsen og holde lidt øje, før der virkelig sker noget, fortæller Jens Johan Klit.

Det lille firma består ud over de to indehavere af endnu én ansat. Den tredje mand hedder Mikkel, og han bor i Hvidovre – men han har også rødder i det nordjyske. 


Seneste nyt

fra Nordjylland