Byggegrund solgt for en slik: Kunne ikke bebygges, men nu er 15 lejligheder på vej

Region Nordjyllands salg af en stor byggegrund for bare 137.000 kroner skal nu ses efter i sømmene af Ankestyrelsen.

Det konservative medlem af Region Nordjyllands Forretningsudvalg Per Larsen vil nu have Ankestyrelsen til at undersøge, om regionens salg af en grund midt i Brønderslev foregik lovligt.

TV2 Nord har tidligere fortalt, at Region Nordjylland i efteråret 2017 solgte en del af en sygehusgrund midt i Brønderslev til en privat entreprenør. Prisen lød på bare 137.000 kroner for en grund på hele 1.999 kvadratmeter. Ifølge Region Nordjylland var det netop muligt at sælge grunden uden at sende den i udbud, fordi den var under 2000 kvadratmeter og ikke selvstændigt kunne bebygges. 

Men nu ser det alligevel ud til, at der bliver opført bygninger på grunden. I hvert fald er Brønderslev Kommune på forhånd positive overfor entreprenørens planer om at bygge 15 lejligheder på grunden, som nu er slået sammen med et andet areal, som han tidligere har købt.

quote Det kan jo ikke nytte noget, at vi forærer vores ejendom væk eller i hvert fald giver den væk til en pris, der er uacceptabel lav.

Per Larsen

Det har fået Per Larsen til at sende sagen til Ankestyrelsen, fordi han tvivler på, at Region Nordjylland har handlet lovligt i salget.

- Det kan jo ikke nytte noget, at vi forærer vores ejendom væk eller i hvert fald giver den væk til en pris, der er uacceptabel lav. Derfor har jeg indbragt sagen for Ankestyrelsen, så vi får vished for, om denne handel er foregået efter bogen, og det mener jeg selvfølgelig ikke, at den er, siger Per Larsen.

Kommune er positiv 

TV2 Nord har fået aktindsigt i salget. Det fremgår af akterne, at det er embedsmænd fra Region Nordjylland, der foreslår, at entreprenøren kun køber 1999 kvadratmeter, så man på den måde kan undgå et salg gennem et udbud. Embedsmændene undlader desuden bevidst at få grunden vurderet hos en lokal ejendomsmægler, men prissætter den selv til de 137.000 kroner.

Brønderslev Kommune behandler lige nu entreprenørens ansøgning om at måtte bygge 15 lejligheder på grunden - og det ser ud til at lykkes. 

- Der er ikke noget til hinder for byggeriet rent planmæssigt, for det lever op til de bestemmelser, der er i området. På den baggrund tror jeg, at Teknik og Miljøudvalget vil sige ja til byggeplanerne, som derefter selvfølgelig skal gennem en høringsfase og en politisk godkendelse, siger Karsten Frederiksen (K), formand Teknisk Udvalg i Brønderslev Kommune.

Bekræfter mistanke

Dermed er der altså åbnet en mulighed for at bygge på den grund, som Region Nordjylland solgte til entreprenøren med den begrundelse, at den ikke selvstændigt kunne bebygges. Noget, regionsrådsformand Ulla Astman også bekræftede, da hun i marts blev interviewet af TV2 Nord:

- Det er ikke en grund, der kan bebygges, og vi valgte at hjælpe køberen for at være gode naboer og hjælpe én, der stod og manglede et areal, sagde Ulla Astman dengang.

Per Larsen føler sig derfor vildledt af regionens embedsmænd.

- Det bekræfter den mistanke, jeg har haft i lang tid, om at den grund godt kan bebygges, og det er selvfølgelig utilfredsstillende, at vi som politikere har fået den modsatte besked. Jeg vil nu tage sagen op også i Regionsrådet, så vi fremover ikke risikerer at sælge ud af vores ejendomme, uden at de først har været i udbud, siger Per Larsen.

Regionsrådsformand Ulla Astman har ikke ønsket at kommentere på sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland