Byggekonkurs skaber tvivl om skolebyggeri

Alvorlige økonomiske problemer hos byggefirmaet, Sjælsø Gruppen, skaber nu uvished om et skolebyggeri til 150 millioner kroner i Aabybro. Det er nemlig ikke sikkert, at firmaet kan påtage sig opgaven.

- For os er det jo en bremseklods - for vi regnede med, at det hele fungerede. Men under alle omstændigheder vil jeg godt garantere, at der kommer en ny skole i Aabybro, siger skoleleder Søren Dybdal Møller.

Men den nye situation gør, at ingen ved, hvem der skal stå for byggeriet - og om det bliver skudt i gang til tiden.

- Vi har da en usikkerhed om, hvornår skolen kommer til at stå færdig, og hvad der nu kommer til at ske. Omvendt kan jeg ikke se, hvem der skulle have interesse i at forsinke et byggeri, der er besluttet, forklarer forældrerepræsentant i skolebestyrelsen Susanne Færch.

Fra politisk side mener man dog ikke, at man kunne have gjort noget anderledes, da man valgte Sjælsø Gruppen til opgaven.

- De har opfyldt alle krav, så vi har ikke kunnet foregribe situationen. Men hvis Sjælsø Gruppen fortsat skal stå for byggeriet, så skal vi have nogle fuldstændige garantier fra deres pengeinstitutter om, at de kan klare opgaven, siger viceborgmester i Jammerbugt Kommune, Ole Stavad.

På tirsdag holder styregruppen for byggeriet et møde, hvor man forhåbentligt bliver klogere på skolens fremtid.


Seneste nyt

fra Nordjylland