Byggekreditsag sendes til ministeriet

Foto: Per Frank Paulsen

Byrådet i Frederikshavn vil have Økonomi- og Indenrigsministeriet til at tage stilling spørgsmålet om kommunens brug af byggekreditsmidler til daglig drift.

Dansk Folkepartis Flemming Rasmussen havde bedt om at få revisionsfirmaet BDOs redegørelse af sagen på dagsordenen for byrådsmødet, hvor han foreslog, at byrådet bad revisionsfirmaet sende deres redegørelse til ministeriet og få dem til at vurdere, om kommunens brug af byggekreditten er en overtrædelse af lånebekendtgørelsen, og det støttede byrådet op om.

- Revision har lavet en redegørelse, hvor de skriver, at de ikke før har set en anvendelse af byggekredit, som den Frederikshavn Kommune har lavet i 2013, og derfor anbefaler de, at ministeriet kigger det efter, og det lytter vi selvfølgelig til, siger borgmester Birgit Hansen.

Det vides ikke, hvor lang tid Økonomi- og Indenrigsministeriet skal bruge på at behandle sagen, men borgmesteren beder dem forstå, det er vigtigt for Frederikshavn Kommune hurtigt at få en afklaring, så de enten kan få sagen lagt bag sig eller få taget de nødvendige konsekvenser.

Flere nyheder fra TV2 Nord