Byggelysten er stor flere steder i Frederikshavn

42 hotellejligheder er på vej ved Nordstrand Camping, 14 taglejligheder skal opføres på Vinkelgården i midtbyen i Frederikshavn, og REMA udvider.

At dømme ud fra mødet i går i Plan- og Miljøudvalget blæser der optimistiske vinde over Frederikshavn i øjeblikket.

Nordstrand Camping ønsker at bygge 42 hotellejligheder mellem Nordre Strandvej og sommerhusområdet Kæret. Politikerne er enige om, at der skal udarbejdes en ny lokalplan for området, så byggeriet af hotellejlighederne kan gå i gang.

- Det lyder meget spændende, og vi mangler den slags tilbud til vores turister, så det er godt set af Nordstrand Camping, mener Anders Brandt Sørensen (S), formand for Plan- og Miljøudvalget til Kanal Frederikshavn. 

Han synes, at placeringen af hotellejlighederne er ideel - tæt på strand, campingplads og legeland. 

- Vi skal selvfølgelig have placeret hotellejlighederne rigtigt på grunden, men jeg ser ingen problemer planlægningsmæssigt, lyder vurderingen fra Anders Brandt Sørensen.

I midtbyen ønsker Frederikshavn Boligforening at opføre 14 nye taglejligheder på Vinkelgården. Lejlighederne er en del af et større renoveringsprojekt. 

Lejlighederne indrettes i den eksisterende tagetage i bygningen, som ligger langs Sæbybanestien. Projektet indebærer en helt ny tagetage med ny tagkonstruktion og nyt tag, men uden at den totale bygningshøjde ændres.

- Med sin bynære placering lyder det som en god plan, og vi sagde ja til, at der udarbejdes en ny lokalplan, oplyser Anders Brandt Sørensen.

Politisk opbakning er der også til, at REMA 1000 på både Gærumvej og Hjørringvej får lov til at udvide. 

Projektet på Gærumvej er så langt fremme, at en ny lokalplan nu bliver sendt i offentlig høring. REMA 1000 vil udvide fra cirka 800 til 1000 kvadratmeter.

På Hjørringvej vil REMA 1000 udvide fra 750 til 1030 kvadratmeter. Her går planlægningsarbejdet først i gang nu.


Seneste nyt

fra Nordjylland