To byggepladser blokeret i Aalborg

Tirsdag morgen er der indledt en blokade mod byggefirmaet MVE Byg, fordi det angiveligt skulle være et problem at indgå overenskomst.

Tirsdag morgen har Byggefagenes Samvirke i Aalborg, som er en sammenslutning af seks fagforeninger, har indledt en blokade i Aalborg mod virksomheden MVE Byg Aps.

Siden 11. oktober har fagforeningerne forsøgt at få overenskomst med firmaet. Der blev drøftet overenskomst og arbejdsforhold med MVE Byg Aps, men der er ikke landet en aftale. Det får nu fagforeningen til at blokere to byggepladser i Aalborg.

Virksomheden skulle angiveligt benytte sig af polske medarbejdere, som aflønnes 30-40 procent under de lønninger, der er normale for Aalborg området. Det skriver Byggefagenes Samvirke i Aalborg i en pressemeddelelse. Dermed mener fagforeningen, at virksomheden ikke efterlever den danske overenskomst på området.

-Samtidig har vi flere gange oplevet, at sikkerheden på virksomhedens pladser er under al kritik. 

- Samtidig har vi flere gange oplevet, at sikkerheden på virksomhedens pladser er under al kritik. Det har ført til flere påbud fra Arbejdstilsynet, siger formand Reidar Kogstad fra Byggefagenes Samvirke Aalborg.

Der er blokade på to adresser. Den ene er ved byggeriet på den gamle eternitgrund i Aalborg. Den anden er ved Hadsundvej, hvor MVE Byg Aps opfører fire rækkehuse.

Byggefagenes Samvirke består af fagforeningerne 3F Aalborg, Blik og Rør Nordjylland, Elforbundet Nordjylland, Malernes Fagforening Nordjylland, Dansk Metal og LO Aalborg.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland