Bygger trods anmeldelse

Hjørring Kommune har i dag politianmeldt en bygherre, fordi han nægter at stoppe et byggeri af 12 ejerlejligheder. Det er kommunen, der selv for tre måneder siden gav ham tillladelse til at bygge.[size=2] [/size]

Der er godt gang i byggeriet på Christiansgade i Hørring. 10 ud af de 12 kommende ejerlejligheder er allerede solgt. Men i formiddags fik bygherre Lars Kjærgaard en politianmeldelse. Han skal stoppe byggeriet øjeblikkeligt.

- Men jeg har ikke gjort noget forkert, så byggeriet fortsætter, fortæller Lars Kjærgaard fra byggefirmaet Bygmester.

Det er Hjørring Kommune, der har valgt at indgive en politianmeldelse.

- Vi har gjort det, fordi den byggetilladelse, vi først gav, er underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet. Lars Kjærgaard har fået varsel og påbud om at standse byggeriet. Det har han ikke gjort, og derfor er det nu blevet til en politianmeldelse, forklarer formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg, Jørgen Bing (SF).

Det er tre måneder siden, at et flertal i Hjørring Kommune vedtog byggeriet.

- Byrådet har stemt for, at byggeriet er godt for byen. Når de giver mig en byggetilladelse, så er det selvfølgelig den, jeg regner med, siger Lars Kjærgaard.

Men kommunen gav altså tilladelsen, uden at de fik lavet en ny lokalplan for området. Det måtte kommunen ikke og derfor erklærede Natur- og Miljøklagenævnet for godt en uge siden byggetilladelsen ugyldig.

- Man ved, at de klager kan komme, og det blev meddelt 18 dage efter byggetilladelsen, at der var indløbet en klage, og det blev Lars orienteret om, fortæller Jørgen Bing.

Forkert lydet det fra Lars Kjærgaards advokat, der står fast på, at kommunen har fejlet:

-Jeg regner stærkt med, at Lars får medhold i ,at der ikke er grundlag i at standse byggeriet. Der er givet byggetilladelse uden forbehold, og han er ikke advaret om denne situation, der nu er opstået. Jeg ved godt kommunen hævder det, men det er simpelthen forkert, siger advokat Mogens Pahl Christensen fra Advokaterne Amtmandstoften.


Seneste nyt

fra Nordjylland