Byråd vil ikke diskutere skifergas

Et snævert flertal i byrådet i Brønderslev Kommune besluttede onsdag aften, at de ikke ville diskutere skifergas og dermed heller ikke sende et bekymringsbrev til staten.

Den røde del af byrådet i Brønderslev Kommune havde onsdag sat skifergas på dagsordenen til byrådsmødet. SF og Enhedslisten havde indstillet, at byrådet sender et brev til Miljøministeriet, hvori man udtrykker sin bekymring om mulige fremtidige skifergasboringer i kommunen. Socialdemokraterne havde ligeledes indstillet, at man skulle drøfte skifergas.

Men et flertal på 14 medlemmer i byrådet besluttede, at man ikke ville drøfte sagen på onsdagens byrådsmøde. Dermed kommer Brønderslev Kommune ikke til at følge de øvrige nordjyske kommuner i skifergasområdet, der har sendt eller besluttet at sende brev til staten for at udtrykke deres bekymring om skifergasboringerne.

Byrådet har tidligere haft sagen på dagsordenen, men besluttet ikke at henvende sig til staten, og der er altså fortsat et flertal i byrådet i Brønderslev, der mener, at man ikke skal blande sig i skifergassagen, som man ser som et statsligt anliggende.


Seneste nyt

fra Nordjylland