Byrødder mødes af skifergas-demonstranter

I den kommende uge tager byrådene i Frederikshavn og Hjørring Kommune stilling til om man - som byrådet i Aalborg - vil sende ministeren en opfordring til at forhindre boringer i kommunerne.

Onsdag og torsdag i denne uge skal byrådene i henholdsvis Frederikshavn og Hjørring Kommune tage stilling til om man - ligesom det skete i Aalborg Kommune - vil sende et brev til miljøministeren med et ønske og en opfordring om at forhindre boring efter skifergas i de to kommuner.

Og byrødderne vil få en gruppe borgeres klare mening med sig ind i byrådssalen, for både i Frederikshavn og Hjørring Kommuner vil der i forbindelse med møderne blive holdt demonstrationer til støtte for de forslag, byrådene i de to kommuner skal tage stilling til.

27. maj gælder det Frederikshavn Kommune hvor Søren Viste Jensen fra SF har stillet forslag om at byrådet sender et brev til miljøministeren, hvor der udtrykkes dyb bekymring for den mulige udvinding af skifergas i Vendsyssel.

Og dagen efter er det så i nabokommunen hvor det ligeledes er SF, der står bag et forslag til byrådet. Her lyder teksten i dagsordenen: 

 

 

På opfordring fra SF's byrådsgruppe anmodes Byrådet om at tilkendegive overfor Miljøministeriet, at man ikke ønsker boring efter og udvinding af skifergas, inden for Hjørring Kommunes grænser.

 

 

I Hjørring finder demonstrationen sted fra klokken 16 til klokken 17 oh Søren Ottzen, der er viceforstander på Vrå Højskole vil sammen med skuespiller Ulla Henningsen tale og fortælle, hvorfor de mener, kommunen skal sige fra overfor skifergas.

I Frederikahavn er det fra klokken 17.30 til 18.45 demonstrationen finder sted. Det er foran byrådssalen og Anne Sophie Gøllnitz fra Greenpeace og Thorkild Kjeldsen fra Damarks Naturfredningsforening vil tage ved mødet.


Skifergas i Nordjylland

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Regeringen lukker for boringer efter olie- og gas på land

default_thumb

play Minister om skifergasdebat: Vigtigt, at vi bliver klogere

Skifergas, Dybvad

Skifergasprotest på museum

skifergas

Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland