Byråd godkender vindmøllepark: Det er den rigtige placering

Aalborg Byråd godkendte mandag planerne om en vindmøllepark i Nørrekær Enge ved Aggersund.

Nørrekær Enge ligger naturskønt ud til Limfjorden ved Aggersund. Her kommer der snart der snart 36 vindmøller, der måler op til 150 meter. 16 af møllerne kommer til at stå i Aalborg Kommune, mens 20 af vindmøllerne efter planen skal stå i Vesthimmerlands Kommune.  

quote Det er den rigtige placering, der er fundet med Nørrekær Enge i forhold til begge kommuner. Sådan en park skaber jo utilfredshed næsten lige meget, hvor den står, men der er taget hensyn til dem, der bor i området.

Nuuradiin S. Hussein, 2. viceborgmester i Aalborg

- Det betyder rigtig meget for både Aalborg og Vesthimmerland, da vi begge er meget optaget af den grønne omstilling. Det er den rigtige placering, der er fundet med Nørrekær Enge i forhold til begge kommuner. Sådan en park skaber jo utilfredshed næsten lige meget, hvor den står, men der er taget hensyn til dem, der bor i området, siger Nuuradiin S. Hussein, 2. viceborgmester i Aalborg, Socialdemokratiet. 

Der har været en del indsigelser omkring projektet. Naboerne i området har kæmpet for at vindmølleparken ikke blev en realitet. Politikerne i Aalborg Kommune påpeger, at der er taget hensyn til dem, der har klaget. Blandt andet er vindmølleparken skåret ned med tre møller. 

Der var en enkelt, der stemte imod den nye park, nemlig Kristoffer Hjort Sørensen fra Dansk Folkeparti. 

- Jeg har grundlæggende den holdning, at vindmølleparker skal være på havet. Der er jo kommet mange indsigelser, og vi kan jo se på dem, at møllerne genere folk, og det skal vi tage hensyn til. Desuden synes jeg også, at vi burde tage hensyn til den danske natur, siger Kristoffer Hjort Sørensen. 

Det er Vattenfall, der står bag vindmølleprojektet. De regner med, at begynde arbejdet i 2020, og at hele parken vil være i drift i løbet af 2021. 

Projektet skal også godkendes af byrådet i Vesthimmerland, før planerne for alvor kan gå i gang. Byrådet i Vesthimmerland skal tage stilling til vindmølleparken torsdag eftermiddag. 

Indslag fra August 2017, hvor naboerne fortæller om deres utilfredshed med vindmøllerne.

Seneste nyt

fra Nordjylland