Byråd nikker ja til havneudvidelse for 350 millioner kroner

Onsdag aften besluttede Frederikshavn Byråd at kautionere for en udvidelse af havnen.

 

Det bliver en halvdyr affære at få anden etape af havneudvidelsen i Frederikshavn sat i sving. Men det afskrækkede ikke byrådet i Frederikshavn onsdag aften. Tværtimod. De gik med til at kautionere for udvidelsen.

Frederikshavn Havn kan ikke selv på stående fod præsentere det store beløb. Derfor skulle kommunen tage stilling til, om den vil stille den nødvendige garanti for et lån hos Kommunekredit, og det var altså en nogenlunde ligetil beslutning. 

- Det her er jo virkelig et boost. Det er et udtryk for, at det her med at lave en havneudvidelsen har været det rigtige valg. Vi er glade for, at vi allerede nu har brug for anden etape af udvidelsen, lyder det fra Anders Brandt Sørensen (Socialdemokratiet), der er formand for Plan - og Miljøudvalget.

Næste omgang af havneudvidelsen vil generere 250 nye job, spås der. Udvidelsen omfatter blandt andet 400 ekstra meter kajfaciliteter, øgning af vanddybden i havnebassinet og sejlrenden til 14 meter og en delvis fjernelse af den eksisterende Nordmole. I stedet skal der etableres en ny dok. Formålet er at gøre havnen tilgængelig og attraktiv for større skibe.

- Vi ser det som en investering. Vi kan allerede se i den første udvidense af havnen, at investeringen er god. Desuden er vi nødt til at satse for at opnå noget, og det her er i høj grad erhvervsvenlighed, lyder det fra Anders Brandt Sørensen. 


Seneste nyt

fra Nordjylland