Byråd ser frem mod Rebild-redegørelse

På baggrund af den massive kritik af ledelsen i Sundhedscenter Rebild går kommunen nu i gang med at udarbejde en redegørelse, der ventes klar næste uge.

Byrådet i Rebild har i dag været samlet for blandt andet at diskutere den massive kritik af Sundhedscenter Rebild. Kommunaldirektøren har sat gang i en redegørelse af problemets omfang, mens byrådet er chokerede og nervøse over historierne om dårlig ledelse og ringe arbejdsforhold i kommunen.

I formiddag fik byrådsmedlemmerne på et i forvejen planlagt seminar af vide, at kommunens øverste ledelse arbejder på en redegørelse, der ventes klar i næste uge.

- Jeg er faktisk blevet rigtig ked af det, jeg er skuffet. Jeg er bekymret, fordi det er en alvorlig ting, når mennesker går ud konkret og siger, at der har været de her ting, som har nedbrudt os som mennesker, siger Bent Skovgaard Olsen (Enhedslisten).

Efter de seneste dages historier på TV2 Nord, forbereder flere fra byrådet sig på, hvad redegørelsen kan føre med sig.

- Hvis vi har en leder, der ikke formår at lede trods flere advarsler, der ikke formår at lede i tråd med den personalepolitik, vi har udstukket, så er det så ganske naturligt, at så er der ikke plads til at være leder i den organisation, siger Allan Busk (Den Sociale Fællesliste), der er viceborgmester i Rebild Kommune.

(Red.: 04.03.17 - Præcisering: Ifølge Rebild Kommune foreligger der ingen tjenestelige advarsler på den pågældende leder.)

Det er især manglende information fra kommunaldirektøren og borgmesteren, der skuffer byrådsmedlemmerne og skaber usikkerhed omkring kommunens ledelse.

- Det er et kæmpe, kæmpe problem, at vi ikke bliver informeret. Ikke engang økonomiudvalget, der er personaleudvalg, er informeret i den sag her. Jeg er kun informeret, fordi pigerne har kontaktet mig personligt, siger Allan Busk.

Den endelige redegørelse ventes færdig i næste uge. 


Seneste nyt

fra Nordjylland