Vindmøller ved Børglum Kloster: Byrådet skal træffe den endelige beslutning

Teknik- og Miljøudvalget beder nu byrådet i Hjørring Kommune beslutte, om de udskældte kæmpevindmøller tæt på det gamle kloster skal opføres.

Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune havde det på sin dagsorden til onsdagens møde, men beslutningen om vindmøllerne er nu alligevel skudt til hjørne.

Udvalget skulle på mødet have taget stilling til, om de 150 meter høje vindmøller skal sættes op i stedet for de nuværende 69 meter høje vindmøller - på trods af protester fra både borgere, Brønderslev Kommune og Børglum Kloster.

quote Hele sagen og hele Hjortnæs-projektet har fyldt rigtigt meget, også i medierne, i det sidste års tid til halvandet. Og vi er kun syv i Teknik- og Miljøudvalget, derfor er det en sag, der hører hjemme i det store plenum, nemlig Byrådssalen.

Søren Smalbro, formand for Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune

Protesterne går hovedsageligt på, at møllerne vil skæmme området.

Det er netop på grund af projektets bevågenhed, at udvalget nu har besluttet at bede byrådet om at afgøre sagen.

- Hele sagen og hele Hjortnæs-projektet har fyldt rigtigt meget, også i medierne, i det sidste års tid til halvandet. Og vi er kun syv i Teknik- og Miljøudvalget, derfor er det en sag, der hører hjemme i det store plenum, nemlig Byrådssalen, siger Søren Smalbro, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Beslutningen er nu sendt videre til byrådet i Hjørring Kommune.

Protester fra Brønderslev Kommune

Protesterne fra borgerne i kommunen fik sidst i marts opbakning fra Brønderslev Kommune, der også valgte at gøre indsigelse mod projektet. Området omkring Børglum ligger nemlig lige på grænsen mellem Brønderslev og Hjørring Kommune. 

- Vi vil gerne have vindmøllerne ude i engarealerne, og derfor har vi stemt nej til dette projekt, fordi vi synes, det kommer for tæt på de folk, der bor i Stenum, sagde borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V) dengang til TV2 Nord.

Af indsigelsen fremgik det blandt andet, at:

"De nuværende 8 møller på 69 m påvirker visuelt miljøet for borgerne i Stenum og omegn. En udskiftning med samme antal møller på 150 m vil udgøre en yderligere stor visuel belastning af området desuagtet, at møllerne afstandsmæssigt overholder afstandsgrænserne.​​​​" 

 
 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland