Byrådsmedlem: Fjordbyen overholder ikke brandreglerne

Løsgænger mener, at der bliver bygget for højt og for tæt i Fjordbyen i Aalborg og lægger op til ændringer, men borgmesteren synes, der skal slås koldt vand i blodet.

Kirsten Algren, løsgænger i Aalborg Byråd, mener ikke, at de brugsretsaftaler, Fjordbyen i Aalborg har med kommunen, bliver overholdt.

- Der er mange beboere derude, der har henvendt sig til mig med hensyn til brandfare; der bliver bygget for højt og for tæt, siger hun.

Derfor har hun fået Fjordbyen på byrådets dagsorden, men Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), mener ikke, at det er den rette vej frem. 

- Der er selvfølgelig nogen ting, der skal kigges på, og det må man kigge på i en dialog, men at sætte det på dagsordenen og lægge op til, at man ikke forlænger kontrakten herude, og at man skal lave en byudviklingsplan for området herude, det rimer ikke særlig godt på den rummelighed, jeg synes, man skal have plads til i kommunen, siger han.

Fjordbyen er en kolonihaveforening i det nordvestlige Aalborg, der adskiller sig ved at have meget få regler. I stedet lægger de vægt på, at man finder ud af tingene i fællesskab med sine naboer.

- Jeg synes på rigtig mange måder, at Fjordbyen er et velfungerende sted, der er et åndehål for mange, der har svært ved at passe ind andre steder i kommunen, siger Thomas Kastrup-Larsen. 

Fjordbyen selv ønsker ikke at stille op til interview, så længe sagen kører i byrådet. 


Seneste nyt

fra Nordjylland