Byrådsmedlemmer går fri trods ulovligheder

Det ligger nu endelig fast, at det var ulovligt, da Hjørring Kommune smed over 21 millioner kroner i et bioenergianlæg, der gik konkurs. Alligevel kan de daværende byrådsmedlemmer i den gamle Hjørring Kommune ånde lettet op. De bliver ikke stillet til ansvar.

Den tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget i den gamle Hjørring Kommune, socialdemokraten Ole Ørnbøl, kunne måske have risikeret, at have skulle have haft en million kroner op af egen lomme, fordi han for syv år siden, sammen med alle sine 20 andre byrådskollegaer, traf en ulovlig beslutning om at smide godt 21 millioner kommunale kroner i et biogas- og seperationsanlæg, der blev en fiasko. Nu slipper han.

- Jeg ville da bestemt have været ked af, at skulle finde en million kroner. Det ville også have været helt urimeligt, siger Ole Ørnbøl til TV2/NORD.

Indenrigsministeriet har netop underkendt Statsforvaltningen i Nordjylland. Det var ikke lovligt, at smide 11 millioner kroner efter 10 millioner kroner man allerede havde investeret i Dammen Bioenergi. Den sidste investering blev begrundet med at kunne risikere at miste den første investering. Men den går ikke i følge Indenrigsministeriet.

- Der er ikke noget at rafle om. Det er klokkeklart ulovligt, og forkert af bruge borgernes penge på kasino-kapitalistiske eventyr. Det er det vi hele tiden har sagt.  siger Peder Hvelplund, der er byråds- og Folketingskandidat for Enhedslisten.

Anlægget er aldrig kommet til fungere som det var meningen. Det gik konkurs og tabt var de 21,1 millioner kroner.  

- Vi handlede i bedste tro. Bare ærgerligt, at det ikke gik med det bioenergianlæg som vi havde håbet. Idéen var god nok, siger Ole Ørnbøl.

Trods det store milliontab bliver ingen stillet til ansvar.

Indenrigsministeriet har afgjort, at det nu er for lang tid siden den tabsgivende beslutning blev truffet, som det hedder i afgørelsen.

- Det er uheldigt at byrådsmedlemmerne, der har smidt 21,1 mio. kr. af borgernes penge ud af vinduet ikke bliver stillet til ansvar. Især set i lyset af den særdeles langsomme sagsbehandlingstid i Statsforvaltningen (2004-2009), der gør at afgørelsen først falder nu, siger Peder Hvelplund.

Enhedslisten i Hjørring vil nu bede partiets folketingsmedlem, Per Clausen, rejse sagen overfor indenrigsministeren.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland