Byrådspolitiker på Mors: Ja, det er apartheid

En diskussion i Morsø Kommune omkring flytninge og integration endte med en overraskende indrømmelse fra DF-politikeren Meiner Nørgaard.

'Ja, det er apartheid.' Med denne overraskende udmelding endte en diskussion i Morsø Kommune byråd mandag.

Byrådet i Morsø diskuterede mandag indtrædelsen i et nordjysk samarbejde, hvor man blandt andet vil finde fælles løsninger inden for flygtninge og integration. DF'eren Meiner Nørgaard var skeptisk overfor indtrædelsen, da han ikke mener, at flygtninge skal integreres i det danske samfund, skriver Limfjord Update.

– DF har den holdning at de (red. flygtninge og indvandrere) ikke skal integreres. Ret beset skal de slet ikke være her og derfor vil jeg ikke være med i et frikommuneforsøg, hvor flygtninge og indvandrere er en del af, sagde Meiner Nørgaard.

Diskussionen gik blandt andet på Df'eren ikke mente at flygtninge og indvandrere skal arbejde med børn og ældre, da de slet ikke skal være i landet. Denne udmelding fik Michael Dahlgaard fra lokal listen Demokratisk Balance til at reagere.

– Det her er så langt ude, at jeg er nødt til at reagere. Vi har nogle systemer og konventioner, hvor flygtninge går i sprogskole tre dage om ugen og er i praktik to dage. Men skal man for at arbejde med børn, udover at have en ren børneattest, også være hvid, kan det kun kaldes for én ting - apartheid, tordnede Michael Dahlgaard.

Det var efter denne skarpe udmelding fra Michael Dalsgaard at Meiner Nørgaard kom med den overraskende udmelding.

– Ja, det er rigtigt Michael. Det er måske apartheid, lød det fra Meiner Nørgaard.

Forslaget om indgåelse i det nordjyske samrbejde blev i øvrigt stemt igennem - dog med DF's forbehold på flygtninge og indvandrer området. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland