Campingpladser vil bygge større hytter, men må ikke

Familien Jørgensen fra Holstebro er på ferie på Jambo Feriepark. Deres hytte på 35 kvadratmeter er for lille, mener de.

Hytterne på de danske campingpladser må maksimalt være 35 kvadratmeter, som lovgivningen er i dag. Det er for småt, og det koster omsætning, mener campingrådet.

Hytterne her på campingpladsen Jambo Feriepark i Saltum er på 35 kvadratmeter. Det er for lidt, mener campingpladsejeren, der også er formand for Campingrådet.

- Vi skal efterkomme vores gæsters behov og deres ønsker til komfort og kvalitet, og så er vi nødt til at have nogle større hytter, siger Karsten Egelund, der er direktør for Jambo Feriepark.

Det er familien Jørgensen fra Holstebro enige i. De er to voksne og tre børn, der holder ferie i en 35 kvadratmeters hytte i Jambo Feriepark. De ville gerne have haft en større hytte.

Vi skal efterkomme vores gæsters behov og deres ønsker til komfort og kvalitet, og så er vi nødt til at have nogle større hytter.

Karsten Egelund, direktør Jambo Feriepark og formand for Campingrådet.

- Vi er glade for at være her, men lidt flere kvadratmeter have ikke gjort noget. Det vil gøre det lidt nemmere at være her. Vi vil gerne have lidt ekstra luksus, siger Peter Jørgensen fra Holstebro.

Campingrådet vil gerne have, at pladserne fik lov til at bygge hytter på op til 80 kvadratmeter.

- Alle vores kolleger i Sverige, Norge og Tyskland har væsentligt større hytter, end vi har lov til i Danmark. Vi taber markedsandele til dem, siger Karsten Egelund.

Danmarks Naturfredningsforening er imidlertid ikke begejstret for udsigten til at lempe på reglerne. Campingpladser ligger ofte i meget naturfølsomme områder, og her skal man være varsom med at bygge mere end der er i forvejen, lyder det fra foreningen.

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen vil gerne lade hytterne blive større. Han foreslår, at en ny maksgrænse kan hedde 45 kvadratmeter.

- En forøgelse fra de nuværende 35 kvadratmeter til 45 kvadrater vil være et stort fremskridt. Hvis vi kan skabe mulighed for endnu større hytter, så ser jeg ikke det som noget problem, siger Torsten Schack Pedersen.

På ti år er salget af campingvogne faldet fra godt 8000 til 2500. Gæsterne vil have plads mere luksus. Campingformen har ændret sig, men lovgivningen er ikke fulgt med mener Karsten Egelund.

Lovgivningen for campingpladser bliver formentligt behandlet i Folketinget til efteråret. 

02:20

Toilettet er trangt, og børnene må sove i lag. Hytterne på de danske campingpladser maksimalt være 35 kvadratmeter, som lovgivningen er i dag. Det er for småt, mener campingrådet, der vil have lov til at bygge større hytter.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord