Casper Steinfath jagter karrierens største mål i London

Foto: Pressefoto.

I denne weekend begynder Casper Steinfaths sæson. I år sætter han alt ind på at blive nummer et på padlesurfernes verdensrangliste.

Lørdag eftermiddag indleder Klitmøller-surferen Casper Steinfath sin jagt mod karrierens største sportslige mål. Nemlig at blive den samlede vinder af World Touren i Stand Up Padling 2018.

Læs også Vildt forsøg i nat: Verdensmester vil padle fra Hirtshals til Norge

Den 24-årlige padlesurfer sætter første angreb ind på Themsen i London, hvor den første afdeling af World Touren bliver afviklet over to distancer: 500 meter sprint og 10 kilometer langdistance ræs.

Sammen med resten af verdenseliten kæmper han om point ligesom man kender det fra for eksempel Formel 1.

Sværere end at vinde VM-guld
Casper Steinfath er tre-dobbelt verdensmester i technical race, ligesom han er regerende verdensmester i 200 meter sprint fra sidste års VM i Thy og København. Men han mangler titlen som den mest komplette standup-padler i verden.

Læs også Casper Steinfath skriver historie: Har padlet til Norge

Efter andenpladsen i 2016 og tredjepladsen i 2017 har Casper Steinfath ændret sine forberedelser for at blive nummer et i verden indenfor Stand Up Padling.

- Tidligere har jeg rejst i månedsvis fra stævne til stævne, men i år prioriterer jeg kvalitet frem for kvantitet. Jeg deltager i markant færre konkurrencer for at være skarp, når det gælder. Jeg bruger mere tid i Thy, hvor jeg kan få ro til at forberede mig fysisk og mentalt, siger Casper Steinfath.

- Det kræver meget mere at vinde World Touren, end at vinde VM-guld. Du skal være alsidig og holde dig på toppen i fem måneder, fortsætter Casper Steinfath.

Bruger erfaringer fra Viking Crossing 2.0
For knap fire måneder gennemførte Steinfath Viking Crossing 2.0, da han krydsede Skagerrak på padleboard. En tur på 147 kilometer, der krævede udholdenhed og en stærk psyke. Det er helt andre kvaliteter, han nu skal finde frem til de fire World Tour-stævner, der finder sted i London, New York, San Francisco og i Paris.

- Viking Crossing gav mig en god grundform og motivation. Jeg beviste overfor mig selv, at jeg kan, hvad jeg vil. Det tager jeg med til London. Og så har jeg brugt de seneste to-tre måneder på at blive hurtig og eksplosiv, siger Casper Steinfath.

500 meter sprint finder sted lørdag eftermiddag dansk tid med finale klokken 19.00. World Touren kan følges her.

Flere nyheder fra TV2 Nord