Cembrit udvider i Europa

 Cembrit udvider i Europa

Cementfabrik cementerer sin position på det europæiske cementmarked

Cembrit, det tidligere Dansk Eternit, der har hovedsæde i Aalborg, har købt østrigske Eternit-Werke Ludwig Hatschek ud af den samarbejdsaftale, de to cementfabrikker lavede i 2006.

Det betyder, at Cembrit kommer til at stå endnu stærkere på det europæiske marked for fibercementproduktion. Cembrit kommer til at råde totalt over en ungarsk cementfabrik og et rumænsk salgsselskab.

I følge Ulrik Kolding Hartvig, President & CEO i Cembrit gruppen, var opkøbet den absolut bedste løsning.

- Vi har en stærk tro på fortsat vækst i de sydøsteuropæiske markeder, og egen tilstedeværelse og kontrol i Ungarn og Rumænien passer perfekt ind i vores markedsvækststrategi.

Der er også en anden gevinst ved at købe østrigske Eternit-Werke Ludwig Hatschek ud af aftalen. De havde nemlig i forvejen ønsket at trække sig ud af joint venture samarbejdet for at koncentrere sig om en global nichestrategi for high-end fibercementprodukter.

Og Cembrit stopper ikke sin fremfærd på det europæiske fibercementmarked. Aalborg-fabrikken har opkøbt aktiemajoriteten i det nye selskab Cembrit Pro-Tile, som sælger tag og facader i Belgien. Indtoget på det belgiske salgsmarked sker sammen med den belgiske virksomhed Group VCR

Ulrik Kolding Hartvig siger om indtoget på det belgiske marked:

- Cembrit ønsker en stærk position i markedet for tag- og facadematerialer i Belgien og Luxemburg, og derfor er vi meget glade for denne mulighed.


Seneste nyt

fra Nordjylland