Centerchef får international bestyrelsespost

Carl Otto Gøtszche Foto: Aalborg Sygehus

Centerchef Carl-Otto Gøtzsche, Aalborg Sygehus, formand for Foreningen af Lægelige Ledere i Danmark (FLCD), er blevet medlem af bestyrelsen for World Federation of Medical Managers (WFMM).

WFMM er et nyetableret globalt netværk af organisationer for lægelige ledere, som vil fremme effektiv lægelig ledelse i sundhedsvæsener. Det vil ske ved gennemførelse af internationale møder og lederudviklingsprojekter, udvekslingstilbud og opbygning af fælles standarder for lægelige ledere. Det skriver Aalborg Sygehus i en pressemeddelelse.
 
I en række lande som England, Australien, USA og Canada er der programmer for formaliseret lederuddannelse af lægelige ledere, og erfaringer fra disse lande kan anvendes i uddannelse af såvel klinisk ledere, f.eks. ledende overlæger, som administrative ledere, for eksempel lægelige direktører.

Carl-Otto Gøtzsche er speciallæge i intern medicin og kardiologi og har blandt andet været centerchef i Medicinsk Center på Aalborg Sygehus fra 2003 - 2008. Siden 2008 har han været centerchef for Hoved- Orto- Hjertecenter sammesteds.

Flere nyheder fra TV2 Nord