Challenger-fly er sendt afsted

Air Transport Wing på Flyvestation Aalborg har i dag sendt et Challengerfly ud på mission Operation Ocean Shield ved Somalias kyst. Foto: Forsvaret

Air Transport Wing på Flyvestation Aalborg har i dag sendt et Challengerfly ud på mission Operation Ocean Shield ved Somalias kyst.

 

Der er tirsdag blevet sendt dansk Challengerfly på vingerne med kurs mod Afrikas Horn, hvor flyvet og dets besætning skal holde øje med eventuelle pirater ved Somalias kyst.

 

- Vi skal ud og kigge på kysten og se om, der er noget, der skiller sig ud. Vi skal se om, der er pirater, hvor dokumentere med fotos hvor de er - og eventuelt deres lejre. Det er vigtigt for os eventuelt at identificere piraterne, lyder det fra commanderen med flyvernavn RØM.

Det, der er særligt med Challenger, er, at flyet kan dække et stort område på kort tid og samtidig få nogle gode billeder.

Det er en måde at arbejde på, som Challenger og folkene på flyvestation Aalborg har gjort utallige gange før blandt andet herhjemme og på Grønland. 

Hvis de udsendte fra Aalborg pludselig står i en aktuel pirat-situation,  så kommunikeres der  hurtigt og eftfektivt til NATO - og så er det andre instanser, der tager over.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord