Transportbranchen higer efter arbejdskraft: Charmeoffensiv skal give nye chauffører

Transportbranchen har i flere år higet efter arbejdskraft, fordi man frygter, at man kommer til at mangle chauffører. Det skal en charmeoffensiv lave om på.

Rasmus Sønderby-Norre er til daglig en almindelig elev på Biersted Skole. Men i hans fritid dykker han ned i noget helt andet end skolebøger og lektier. 

- Jeg kører tit med min far. Vi har sådan en lastbil, som vi kører til udstilling med, så jeg bruger meget tid på at være til udstilling med lastbilen og passer på den, siger Rasmus Sønderby-Norre.

Skoledrengen er vild med lastbiler, og det kommer sandsynligvis til at gøre ham til en efterspurgt herre i hans fremtidige arbejdsliv. Der er nemlig mangel på chauffører i transportbranchen, men det skal en charmeoffensiv, som Transportens Udviklingsfond har i gangsat, lave om på ved at fange interesserede unge som Rasmus Sønderby-Norre.

Flere vil være chauffører

Udviklingsfonden besøger skoler i hele landet og introducerer de unge til faget, inden de får lov at prøve en køretur i en lastbils-simulator.

- Vi er her jo for at sætte en lille spire i nogen af de unge hoveder for at vise dem, at chaufførfaget også kunne være noget, siger Heine Schultz, konsulent hos Transportens Udviklingsfond.

I mange år har transportsektoren råbt på flere chauffører, men der er faktisk flere end tidligere, der gerne vil gøre karriere i branchen.

- Sammen med transportbranchen har vi høstet en stigning på cirka 10 procent til transportfaget, så det virker, siger Heine Schultz.

For Rasmus Sønderby-Norre er der heller ingen vej udenom.

- Det har været en drøm at blive lastbilschauffør i 12-13 år, så det må jeg hellere udleve. Jeg har arvet det fra min far, og jeg glæder mig rigtig meget til det, siger Rasmus Sønderby-Norre.

Det tager mellem 3,5 og 5 år at uddanne sig til chauffør på Vejgods-transport-uddannelsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland