Cheerleading er ikke for mænd

Den holdning er der mange, der har. Det fortæller de hos Jam Cheerleading Aalborg, hvor kun 6 af 50 medlemmer er af det maskuline køn. [size=3][/size]

- Helt ærligt så er den typiske reaktion fra mænd, at cheerleading kun er for bøsser, der godt kan lide, at gå i glimmertøj, fortæller formanden for Jam Cheerleading Aalborg Ann-Catherine Skou.

I flere måneder har hun sammen med klubbens få mandlige medlemmer forsøgt at tiltrække flere nordjyske mænd til sporten. Blandt andet gennem opvisninger i Aalborg centrum. Men eksponeringen på åben gade har ikke sikret cheerleaderne ét eneste ekstra medlem.

Michael Pasieczny har dyrket sporten i otte år. Han ærgrer sig over, at flere mænd ikke prøver cheerleading. En idrætsgren som ifølge ham er tynget af fordomme.

- Cheerleading er en hamrende hård sport for mænd. Det kræver råstyrke, fysisk udholdenhed og teknik. Vi kaster jo pigerne flere meter op i luften, og det er altså ikke noget, man bare lige gør. Glimmer og glamour er der altså ikke meget af for os fyre, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland