Tilbage på borgen: Christina Egelund skal være politisk rådgiver for Ammitzbøll

Den 41-årige nordjyde Christina Egelund er blevet ansat i et nyt job som politisk rådgiver for hendes partikollega Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Siden folketingsvalget har nordjyske Christina Egelund skulle forholde sig til mange nye ting.

Først skulle hun forholde sig til ikke længere at være folketingspolitiker, senere at melde sig ud af det parti, hun sad i Folketinget for, og siden at stifte et helt nyt parti. Men nu er der kommet endnu en ting på listen og nye ting Christina Egelund skal forholde sig til – nemlig et helt nyt job.

- Det er at fungere som politisk rådgiver for Simon Emil Ammitzbøll-Bille i forhold til hans folketingsarbejde. Det vil sige at sætte sig ind i de sager og lovforslag, der er og være sparringspartner for Simon Emil Ammitzbøll-Bille i forhold til, hvad han skal mene og stemme i de forskellige sager, siger Christina Egelund.

Inden Christina Egelund sagde ja til sit nye job var hun igennem en masse forskellige overvejelser.

- Det er klart, at når man ikke bliver genvalgt, så er det det samme som at miste sit job fra den ene dag til den anden. Jeg har brugt noget tid på at finde ud af, om jeg skulle noget helt andet, jeg har også været i dialog med forskellige private virksomheder. Jeg har brugt noget tid på at mærke efter i mig selv, om jeg synes, at jeg var færdig med politik, og det synes jeg, ikke jeg er. Selvfølgelig er det efter sådan en tumultarisk oplevelse, som det er ikke at blive genvalgt, så er det godt at nå frem til en beslutning om, hvad fremtiden skal bruges på, siger Christina Egelund.

Håber at komme tilbage i Folketinget

Tilbage i november måned var Christina Egelund sammen med Simon Emil Ammitzbøll-Bille med til at stifte et nyt parti. Partiet hedder Fremad og har Christina Egelund som næstformand.

- Nu har jeg været med til at stifte et nyt parti sammen med Simon Emil Ammitzbøll-Bille, som jeg først håber bliver opstillingsberettiget og dernæst, at vi bliver valgt til Folketinget næste gang. Lige nu er mit fokus på den her opgave med at hjælpe Simon Emil Ammitzbøll-Bille, og så må vi se, hvad der skal ske frem mod næste valg, siger Christina Egelund.

Lige nu er det stadig for tidligt for Christina Egelund at sige, om hun vil stille op i Nordjylland ved næste folketingsvalg, som hun gjorde det ved valget i år. Men både i hendes job som politisk rådgiver for Simon Emil Ammitzbøll-Bille og gennem hendes funktion som næstformand i partiet Fremad vil hun stadig have hendes nordjyske gener med i hendes politiske arbejde.

- En af de mærkesager, som vi har i Fremad, handler om at tage klimakrisen alvorligt, og hvis man ser på, hvad det betyder i forhold til Nordjylland, så betyder det, at vi skal sørge for at klimaløsningerne ikke skal handle om at lukke dansk landbrug, men at løse det på en måde, så vi stadig har erhverv og nordjyske arbejdspladser i landet, siger Christina Egelund.

Noget meningsfuldt

Uanset jobbet, så vil Nordjylland altid have et særligt fokus for Christina Egelund. Hun er selv fra Nordjylland og hendes familie bor i Nordjylland, men indtil hun for alvor kan præge dansk politik igen, så vil hun fokusere på sit nye arbejde.

- Jeg er så småt startet og er i fuld vigør og i arbejdstøjet. Det er virkelig dejligt. Jeg har altid gået op i at have noget meningsfuldt at beskæftige mig med, og det synes jeg, at jeg har fundet her, siger Christina Egelund.

Partiet arbejder også på at få samlet godt 20.000 underskrifter for at kunne stille op ved næste Folketingsvalg.


Seneste nyt

fra Nordjylland