Cimbrertyrens sværdtyv gjorde DR-journalist til prisvinder

Dan Grønbech fra DR Nordjylland blev den store vinder, da journalisterne i Nordjylland lørdag aften hædrede sig selv uddelingen af den regionale Marenprisen.

Dansk Journalistforbunds nordjyske kreds uddelte lørdag aften Marenprisen 2017 til journalist Dan Grønbech DR Nordjylland.

Han vandt den regionale journalistpris for sit program "Sværdtyven fra 9000", en fortælling om det hærværk, Anders Elman Hansen begik mod alle nordjyders fælleseje i 2000, da han stjal et bronzesværd fra Cimbrertyrens sokkel efter en våd bytur.

Et tyveri, der dog var ualmindeligt længe om at blive opdaget, fordi ingen kiggede ordentligt efter. Først da Dan Grønbech tog et grundigt kig på statuen i 2017 og fandt ud af, at noget manglede, kom sagen frem i lyset, og sværdet endte med at blive leveret tilbage.

Komitéen bag Marenprisen gav prisen til Dan Grønbech, fordi "han fandt sværdet og elegant fortalte historien, der vakte opsigt i hele landet", lød det i begrundelsen.

Fire nomineringer til TV2 Nord

Det er langt fra første gang, Marenprisen bliver uddelt i Nordjylland af Dansk Journalistforbunds kreds. Sidste år vandt Mogens Jørgensen fra TV2 Nord prisen for sin serie "Ulsted - Nordjyllands dårligste fodboldhold".

Og TV2 Nord var da også indstillet hele fire gange til Marenprisen denne gang.

Programmet "Kæden på spil" om tre nordjyske borgmestre, der skulle forsøge at opnå genvalg ved kommunalvalget i november var den ene indstilling. Derudover var også de inspirerende programserier "Thy, Håb og Kærlighed" og "Liv på Livø" med i opløbet sammen med serien af indslag om de hollandske bomtrawleres voldsomme fiskeri i Skagerrak.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland