Citybus-chauffør om konkurs: -Det er træls

Torben Vestergaard Nielsen og Henning Dahl Jensen er begge chokeret over Hjørring Citybus er gået konkurs. Foto: Christian Henriksen

Bybusserne fra Hjørring Citybus holdt parkeret i dag. 7 ruter var aflyst.

I alt 39 ruter i Nordjylland var påvirket af konkursen hos Hjørring Citybus. Foto: Christian Henriksen

1 af 3

Det kom som et chok for chaufførerne i Hjørring Citybus, at selskabet i går indgav konkursbegæring.

Samtlige omkring 100 ansatte i Hjørring Citybus blev fritstillet i går aftes, da selskabet indgav konkursbegæring. En af dem er Henning Dahl Jensen, som i 28 år har kørt bybus i Frederikshavn.

- Man bliver chokeret og tænker, at det kan da ikke passe det her, siger Henning Dahl Jensen, som håber, at han får tilbudt et andet chaufførjob.

Hjørring Citybus drev indtil i går 7 bybusserruter i Frederikshavn. Alle ruter var i dag aflyst. 

Læs også Busselskab konkurs: Dana Cup skal finde nye busser

- Det er på jyske rigtig godt træls. Der står passagere ude og venter på os, men vi kan ikke gøre noget, siger Torben Vestergaard Nielsen, som kører en af bybus-linjerne i Frederikshavn.

Også en del regionalruter var i dag påvirket af konkursen. I alt 39 ruter i Nordjylland var enten aflyst eller kørte uregelmæssigt.

Hjørring Citybus har eksisteret i mere end 30 år. Selskabet har ikke ønsket at kommentere konkursen.

I følge TV2 Nords oplysninger så er den skarpe og hårde konkurrence i branchen kombineret med at selskabet har haft mange ældre busser, som man ikke har kunne få afsat, en medvirkende årsager til konkursen.

- Vi havde hørt rygter om, at økonomien var dårlig, og at der var for mange reparationer på de gamle busser, og at det kostede for mange penge, siger chauffør ved Hjørring Citybus, Bjarne Libak Hansen.

I både Hjørring og Frederikshavn blev buschaufførerne i dag orienteret om situationen. Flere selskaber overtager fra torsdag de forskellige ruter. Det betyder, at mange chauffører følger med og dermed er sikret job.

- Det ser ud til at det lykkes at få de fleste kollegaer i gang igen. Der er nogle enkelte, som ikke er blevet kontaktet af andre. Vi håber, at det sker i løbet af dagen, siger tillidsmand ved Hjørring Citybus, Kaj Leed. 

04:44

100 ansatte blev onsdag morgen fritstillet med omgående virkning. Konkursen kommer i en branche, som er præget af benhård konkurrence

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord