Per Clausen raser over besparelser

Byrådsmedlem i Aalborg for Enhedslisten Per Clausen er vred over, at Aalborg Kommune ser ud til at skulle spare 50 millioner kroner på handicapområdet i de kommende år.

På onsdag skal Ældre- og Handicapudvalget i Aalborg Kommune godkende en plan, hvor der er lagt op til besparelser for 50 millioner kroner frem mod 2017. Noget der har fået Enhedslistens Per Clausen op i det røde felt.

- Jeg er vred over, at man giver de handicappede den behandling. De får sværere ved at komme ud og være sammen med andre mennesker, og samtidig får de dårligere service i deres hjem. Det er ikke i orden, siger han.

Handicappolitisk talsmand for Dansk Handicap Forbund i Aalborg Lotte Mørkhøj har også svært ved at se, hvordan de handicappede skal klare sig selv.

- Et menneske med muskelsvind kan du ikke træne op - og et menneske med en rygmarvsskade kan du ikke lære at gå igen. Jeg kan ikke se, at man kan få folk til at klare sig selv, forklarer hun.

Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Thomas Krarup, ser dog ikke noget problem i, at de handicappede skal være mere selvkørende.

- En god service handler også om, at man hjælper borgerne til at kunne klare sig selv. Jeg ser vores nye plan som et godt pædagogisk tilbud til dem.


Seneste nyt

fra Nordjylland