CNN besøger ravsliberen i Sæby

Ravsliberen havde lørdag besøg af en af verdens største TV stationer - CNN. De var i Danmark for at lave et program om dansk rav og vikinger.

Ravsliber Frants Kristensen bliver snart en kendt mand. For i lørdags havde han prominent besøg i butikken i Algade i Sæby. Den amerikanske TV-station kom forbi for at lave en række udsendelser om dansk rav og vikinger.

- Jeg må indrømme, jeg var noget imponeret, da der kom tre tv-folk og filmede og interviewede mig i to timer. Det bliver sikkert kun til nogle få minutter i indslaget, men bare tanken om at man på et tidspunkt kan ses over hele verden, det er da lidt uvirkeligt, siger ravsliber Frants Kristensen til Sæby Avis.

- Først var vi på stranden, og filmmanden lånte et par waders af mig, så han kunne gå med ud i vandet og filme, imens jeg brugte ravkesen. Der var meget højvande, men det lykkedes dog at finde nogle stykker rav, forklarer han.

De filmede senere i forretningen og i værkstedet, hvor Frants Kristensen sleb rav og skulle fortælle om, hvordan man finder rav og om kinesernes store interesse for dansk rav.

- Tilfældigvis var der en kinesisk kunde i forretningen, så hun blev også interviewet. De filmede også huset udefra, så jeg håber lidt af vores smukke Algade kommer med, siger ravsliber Frants Kristensen.

Det første afsnit af programserien bliver sende den 17. december.


Seneste nyt

fra Nordjylland