Ååååh, nej: CO2-mangel risikerer at sætte ølproduktion i stå

Normalt går vi rundt og skærer ned for CO2 i dagligdagen - men på Thisted Bryghus har man kun kulsyre til en uges produktion, der risikerer at gå i stå.

Verdens bryggerier skriger lige nu på CO2, som de bruger til bobler i øllet og brus i sodavandene. Det skyldes, at CO2-producenterne i Europa tilsyneladende lige nu kollektivt gennemfører vedligeholdelse af deres produktionsanlæg.

Det sker samtidigt med, at en fabrik i Norge er ramt af et havari, og at sommeren har ramt Europa tidligere og mere massivt end de foregående år, og det har samlet set skabt pres på eftersørgslen af CO2.

 - Lige nu har vi CO2 til en god uges produktion, og det betyder, at vi lige nu er i gang med en benhård prioritering af, hvilke produkter vi tapper. I værste fald er vi nødt til at skyde produktionen af visse øl-produkter, og det giver så problemer senere på året, fortæller produktionschef Theis Dahlgaard.

 Det kan blandt andet gå ud over produktionen af juleøl – men også andre produkter.

 - Lige nu vil vores kunder ikke kunne mærke noget i det daglige, men hvis vi ikke får nye leverancer af CO2 indenfor de næste uger, risikerer vi ophobning i tapperiet. Det betyder, at de tanke, der populært sagt står og venter på at blive tømt, ikke kan bruges til bryg af andre øl, og dermed bider det hele sig selv i halen, slår Theis Dahlgaard fast.

 Han håber ikke, at CO2-problemerne i Europa fortsætter.

 - Men gør de det, står vi i en helt anden situation produktionsmæssigt, når vi kommer hen i midten af juli. Og så må vi se, hvad vi gør til den tid, siger Theis Dahlgaard. 

Øl-produktionen på Thisted Bryghus risikerer at gå i stå på grund af CO2-mangel.
Øl-produktionen på Thisted Bryghus risikerer at gå i stå på grund af CO2-mangel.
Foto: Christian Kjeldsen/Thisted Bryghus

Seneste nyt

fra Nordjylland