Colibakterier lukker havnebad

De voldsomme regnfald er skyld i, at havnebad må lukke mandag. Tirsdag må der bades igen - med mindre der kommer mere regn.

Aalborg Havnebad er i dag lukket for badning på grund af for mange colibakterier i vandet som følge af det store regnfald i weekenden. 

- Vi har nogle sensorer, som monitorerer hvor meget regn, der falder. Efter regnskyllet i går har vi valgt at lukke havnebadet i dag, og hvis der ikke kommer voldsomme mængder regn senere i dag, regner vi med at genåbne havnebadet tirsdag morgen klokken 10, fortæller daglig leder Kaj Bjerregaard. 

Han understreger, at selvom der ikke må bades i bassinet, må man gerne bruge anlægget til at sole og hygge sig. 

Også i Vestre Fjordpark har man sensorer stående, der måler regnmængderne, men her er det stadig muligt at køle sig af med en dukkert. 

- Vi pumper normalt vand ind fra fjorden hver morgen, men på grund af regnskyllet i går lader vi være i dag, og på den måde sikrer vi os, at vandet i Fjordparken altid er rent, forklarer Kaj Bjerregaard. 

Vestre Fjordpark har gennem de sidste varme uger været voldsomt populært. 

- Der har været så mange mennesker, at man ikke har kunnet se græsplænen for folk. Der er ikke tælleapparater i parken, men vores livreddere vurderer, at der har været omkring 8.000 mennesker på de mest besøgte dage, siger han. 

Kaj Bjerregaard har også ansvaret for Nibe Havnebad, og her er der ikke meldinger om for mange colibakterier i vandet. 

Vestre Fjordpark i Aalborg. Arkiv.
Vestre Fjordpark i Aalborg. Arkiv.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Seneste nyt

fra Nordjylland