Concordia henter talent i Næstved

18-årig rytter skifter til den nordjyske cykelklub.

Team Corcordia Forsikring HImmerland har sikret sig den unge talentfulde Andreas Rosenberg, som kommer til klubben fra Næstved Cykel Klub og allerede i næste weekend skal i aktion for det nordjyske cykelhold.

Det 18-årige talent har gjort alvor af sin cykelætræning siden 2010, og sidste år tog han sin første sejr i juniorklassen. I seniorklassen, hvor han i år kører sin første sæson, hentede Andreas Rosenberg sin første podieplacering, da han blev nummer to i et løb i Præstø for nogle uger siden.

Med skiftet får den unge rytter nu endnu bedre muligheder for at udfolde talentet.

- Jeg er rigtig glad for, at Andreas kommer til netop Team Concordia Forsikring Himmerland. Det er et godt hold, hvor der er styr på tingene og man har de midler og ressourcer, vi som almindelig cykelklub ikke har, til at videreudvikle Andreas som rytter. Vi glæder os meget på hans vegne og ikke mindst til at følge ham i fremtiden, siger formand for Næstved Cykel Klub, Brian Hjort.

Og i den nordjyske klub glæder man sig over at kunne tilknytte en så lovende rytter som Andreas Rosenberg.

- Et så stort talent som Andreas, må ikke køre rundt herhjemme uden at være tilknyttet et team. Som kontinentalhold er en af vores vigtigste opgaver, netop at tage hånd om og udvikle de talenter vi har herhjemme, for på sigt at hjælpe dem videre til en eventuel professionel karriere, hvis talentet rækker, siger Team Concordia Forsikring Himmerlands sportschef René Wenzel, som betegner Andreas Rosenberg som en særdeles stærk rytter.

Andreas Rosenberg knokler for tiden med eksamen i 3.g, og derefter ser han frem til at give cykelkarrieren fuld opmærksomhed.

- Jeg er meget glad og taknemmelig for, at have fået denne chance for at køre på et godt team. Det næste år kommer 100 % til at stå i cyklingens tegn. Det bliver spændende at se hvor langt det rækker, men jeg ved, at jeg har meget at lære endnu, ikke mindst taktisk og det at køre som et hold. Jeg glæder mig helt vildt, siger Andreas Rosenberg.


Seneste nyt

fra Nordjylland