Concordia slået på heden

Det vesthimmerlandske cykelhold Team Concordia stod i skyggen af Team Designa, Danmarks største endags cykelløb blev kørt på støvede grusveje omkring Herning.

Team designa lave en Mapei og satte sig på hele podiet i årets Grand Prix Herning.

Danmarks svar på Paris-Roubaix, Grand Prix Herning, blev et sandt støvinferno. Kombinationen af manglende nedbør i foråret samt 30 km grus, mark og skovstier på ruten gjorde sit til at gøre de deltagende ryttere nærmest uigenkendelige efterhånden som løbets 200 km blev tillagt og målstregen på Torvet i Herning nærmede sig.

Cirka halvvejs i løbet kom 18 ryttere afsted kort før Den gyldne Middelvej, og med 50 kilometer tilbage skete der yderligere splittelse i fronten da seks mand kørte væk. Designa havde med René Jørgensen, Allan Johansen og Michael Reihs tre mand i gruppen, der yderligere bestod af Frederik Ericsson, Capinordic, Michael Berling, Glud&Marstrand og Daniel Foder Team Concordia.

Det stod hurtigt klart at vinderen skulle findes blandt de seks forreste og med 40 kilometer og fire grusstykker tilbage stak René Jørgensen fra gruppen. Få kilometer senere kørte Allan Johansen op til sin holdkammerat og de to skabte sig et hul på omkring et minut.

Men med 20 kilometer til mål kørte den tredje Designa-rytter, Michael Reihs, fra forfølgerne. De to forreste gamblede og ventede, så forspringet, da de tre Designa folk blev samlet i front var helt nede på 15-20 sekunder. Men derefter kørte Designa toget fra de andre og de tre holdkammerater kom samlet til stregen, hvor René Jørgensen vandt foran Michael Reihs og Allan Johansen.

Team Concordias bedste rytter blev Michael Larsen, som kørte en niendeplads hjem.

Se en længere reportage fra en støvet forårsdag på Heden i Sporten søndag aften kl. 19.30.