Coolshop vil overtage Fætter BR-butikker

Den nordjyske netbutik Coolshop vil indlemme nogle af de lukkede Fætter BR i deres butikskæde Kids Coolshop.

Kort tid efter Fætter BR og Toys’R’Us er gået konkurs melder Coolshops direktør, Jacob Risgaard nu ud, at han er interesseret i at overtage nogle af de nu lukkede Fætter BR-butikker.

- Det er jo interessant, at der lige pludselig har åbnet sig nogle sorte områder, hvor der er langt til en legetøjsbutik. Det er klart, at de her områder, hvor der er mange mennesker, det er altid spændende, fortæller Jacob Risgaard. 

Coolshop har i forvejen ni butikker landet over med legetøj i butikkerne, der bærer navnet Kids Coolshop. 

- Det har været en del af vores strategi fra starten af, at Kids Coolshop-konceptet skal være landsdækkende. Det er det allerede, men det skal også være lokalt-landsdækkende, så man ikke har alt for langt til en stor butik, fortæller Jacob Risgaard. 

Han ønsker ikke at fortælle, hvor mange BR-butikker Coolshop byder på.

Kids Coolshop har butikker i:

  • Frederikshavn
  • Aalborg
  • Silkeborg
  • Aarhus
  • Horsens
  • Odense
  • Svendborg
  • Køge
  • Vordingborg

- Det må jeg ikke, men det er klart med BR’s konkurs er der en ny situation, hvor de store byer står uden legetøjsbutikker, så jeg kan godt forestille mig, at vi går fra at være landsdækkende til at være regionalt landsdækkende. Vi er også interesseret i en del af varelageret, siger Jacob Risgaard.

Mange af de nu lukkede BR-butikker er arealmæssigt for små til at passe ind i Kids Coolshop-konceptet, og lokalerne er derfor ikke interessante for Risgård. Det, der er interessant for ham, er at skabe succesfulde butikker - også hvor der nu er "sorte huller".

- Forudsætningen for, at legetøjsbutikker i dag bliver en succes, er, at de får det magiske tilbage i legetøjsbutikkerne. Det kan ske ved at lave studie til YouTube og masser af legeplads, så børnene kan røre og prøve legetøjet, siger Jacob Risgaard.

- Det giver god mening

De butikker, som Jacob Risgaard ønsker at overtage, vil blive en del af den kæde af fysiske butikker, som Coolshop lancerede den 19. januar 2017 under navnet Kids Coolshop.

Dengang valgte fem butikker at træde ud af samarbejdet med Legekæden for så at begynde et samarbejde med Coolshop.

Siden er der kommet flere butikker med i samarbejdet, så der i dag er ni butikker på landsplan hvoraf to ligger i Nordjylland.

Det er selvstændige købmænd, der driver Kids Coolshop, men de får deres varer fra Coolshop.

Selskabet, der stod bag Fætter BR og Toys'R'Us, Top-Toy, blev erklæret konkurs den 28. december.

- Coolshop har haft forrygende succes med deres koncept, hvor nettet kom først, og de fysiske butikker kom bagefter, så det giver god mening, at Coolshop byder på konkursboet, fortæller Ole Krohn, der er erhvervskommentator på TV 2 Business og fortsætter:

- Det ville overraske mig, hvis de har kræfter til at overtage alle butikker, så det bedste bud lige nu er, at BR-kæden vil blive delt mellem flere interesserede.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland