CPR-snyd: Ungarsk kvinde med fupadresse i Elling sigtet

Fyns Politi har sigtet en 31-årig kvinde fra Ungarn for dokumentfalsk. På TV2 Nord har vi tidligere fortalt om, hvordan kvinden med hjælp fra en nigeriansk advokat forfalskede både ansættelseskontrakt og et andet dokument for at få dansk CPR-nummer.

Midt i april overnattede den 31-årige kvinden på Bed & Breakfast hos Petsy og Gijs Ouwehand Norðberg i Elling sammen med en mand fra Ungarn og advokaten fra Nigeria. Et par uger senere opdagede parret, at kvinden fra Ungarn havde taget folkeregistreradresse hos dem, da der begyndte at komme breve til hende på adressen i Elling.
 
Overfor Statsforvaltningen havde kvinden vist et dokument med Petsy Ouwehand Norðbergs underskrift, som skulle dokumentere, at hun havde adresse i Elling. 

- Vi er bare tilfældigt havnet i det her, og vi ville gerne have været det foruden. Vi håber ikke, at andre ender i samme situation. Det har gjort, at vi har valgt at drosle ned på overnattende gæster. Vi havde den sidste gæst i går, siger Petsy Ouwehand Norðberg i Elling.

Ægteparret her fra Elling oplever i øjeblikket at en ukendt ungarnsk kvinde har fået myndighedrene til at tro på, at hun bor hos dem i deres hus

De meldte kvinden til politiet, og efter en længere kamp lykkedes det dem også at få den ungarske kvinde slettet fra adressen i Elling. Både Nordjyllands Politi og Fyns Politi har efterforsket sagen. 

- Vi har haft sagen sendt til Fyn, og på vores foranledning har Fyns Politi sigtet en 31-årige kvinde for dokumentfalsk, siger efterforskningsleder Peter Skov fra Nordjyllands Politi. 

Den ungarske kvinde har nu adresse på Fyn, og det er næppe tilfældigt. Den nigerianske advokat, som hun var sammen med i Elling, har privatadresse i Kerteminde og firmaadresse i Nyborg. 

På TV2 Nord har vi tidligere afsløret, hvordan den ungarske kvinde ikke bare har begået dokumentfalsk men også i samarbejde med den nigerianske advokat har fremvist en falsk ansættelseskontakt i et fynsk rengøringsfirma overfor Statsforvaltningen, som dokumentation for at hun havde arbejde i Danmark. Et firma som advokaten tidligere har stået som ejer af. 

Hvorvidt der en sammenhæng vil politiet ikke kommentere.

- Jeg kan ikke kommentere på efterforskningen, men bare sige, at vi har sigtet en 31-årige kvinde for dokumentfalsk, siger efterforskningsleder Peter Skovbak. 

Efterforskningslederen vil heller ikke kommentere på, hvorvidt der har været flere afhørte i sagen. 

Den ungarske kvinde, der i april forfalskede sig til en adresse hos ægteparret Noröberg har formentlig fået hjælp fra en nigeriansk advokat.

Den ungarske kvindes indrejse i Danmark er øjensynligt et udtryk for mere eller mindre systematisk snyd, som trækker spor til advokaten fra Nigeria, der har virksomhedsadresser i både Sverige og Danmark.

- AIR BNB kom med oplysninger om, at de mente, at han (red. advokaten) havde været andre steder i Europa og lavet samme nummer, siger Gijs Ouwehand Norðberg.

Sagen mod den 31-årige kvinde ventes at komme for Retten i Hjørring i løbet af efteråret. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland