Creepy Clowns: Sådan startede det

Det hele startede i USA, hvor en håbefuld filminstruktør klædte sig ud som klovn, for at promovere sin gyserfilm.

Den uhyggelige trend, hvor personer iført klovnedragt angriber og skræmmer tilfældige mennesker på gaden, har bredt sig verden over. Men hvordan startede den ubehagelig trend egentlig?

quote Her stod den håbefulde filminstruktør med klovnekostume på, sorte balloner i hånden og præsenterede sit næste offer. Der gik panik i området derover, og folk turde ikke gå ud om natten.

Kommunikationschef hos Konixon, Lars Granat Jensen 

Dette spørgsmål kunne kommunikationschef hos Konixon, Lars Granat Jensen svare på, da han mandag besøgte TV2 Nords mandagspanel i Nordjylland Live.

Ifølge hans oplysninger er trenden startet i USA i Green Bay Area før sommerferien, hvor en ung og håbefuld filminstruktør skulle lave en gyserfilm i forbindelse med sin uddannelse.

Han valgte at lave det som en kortfilm og for at promovere den, klædte han sig ud som en klovn, stillede sig rundt i gadebilledet midt om natten og fik taget nogle billeder af det de endte med at kalde ”’Gags’ the Green Bay Clown”. 

- Her stod den håbefulde filminstruktør med klovnekostume på, sorte balloner i hånden og præsenterede sit næste offer. Der gik panik i området derover, og folk turde ikke gå ud om natten, siger Lars Granat Jensen.

Herefter bredte det, der skulle have været en promovering til en kortfilm sig til drengestreger i det meste af USA, og nu har det bredt sig verden over. I Europa er der rapporter om de skræmmende klovne i Danmark, Norge, Sverige, Storbritannien, Irland og Holland.

- Vi ser nu efterveerne af den trend, der er over hele verden nu, hvor folk læder sig ud som klovne i alle mulige afskygninger, siger Lars Granat Jensen.

Politiet har blandt andet fået anmeldelser fra skræmte borgere i Fredericia, Holbæk, Præstø, Mern, Næstved, Hvidovre og Høje Taastrup, Aabybro, Thisted og Arden.

I Sverige er trenden også eksploderet. Alene i lørdags fik politiet i Sydsverige 80 anmeldelser om klovne, der havde skræmt folk. Nogle af episoderne handlede om klovne bevæbnet med kniv.

Spot en uhyggelig klovn

  • "Creepy clown" (uhyggelig klovn) eller "killer clown" (dræberklovn) er navnet på en trend, hvor personer klæder sig ud som klovne og skræmmer, truer eller jager tilfældige personer.
     
  • Nogle gange er klovnene kun iført en maske. Andre gange har de et helt kostume på.
     
  • I flere tilfælde har klovnene våben på sig såsom knive et baseballbat, eller en økse. Andre gange har de plastikting på sig, som ligner våben

 


Seneste nyt

fra Nordjylland