Curth sikrede AaB et point

Jeppe Curth slog til fem minutter inde i overtiden, da AaB og AGF spillede 1-1 i sæsonens første superligakamp.

Åbningsopgøret i Superligaen var nervepirrende til det sidste, og i de døende sekunder mellem AGF og AaB udlignede Jeppe Curth til 1-1, så AGF-spillerne lå lamslåede tilbage på græsset.

Det så ellers ud til, at Martin Jørgensen skulle være dagens helt, da han på et straffe med fem minutter tilbage bankede bolden fladt i ind til 1-0. Det lignede en AGF-sejr over AaB i premieren foran 9.728 tilskuere fredag aften på et solbeskinnet stadion i Aarhus.

Og det havde været fuldt fortjent, selvom AaB på ingen måde var ufarlige.

Nordjyderne stillede defensivt op. Målfarlige Nicklas Helenius begyndte alene på toppen, mens den blot 17-årige Lucas Andersen spillede hængende angriber.

Stortalentet viste store prøver på sine evner som dribler fremad banen, og AaB var i perioder farlige - specielt på kontra. AGF formåede aldrig at tiltvinge sig et afgørende overtag.

Alligevel sad hjemmeholdet på det meste.

Billedet tegnede sig allerede i første halvleg med AGF som det farligste hold, men måtte nøjes med skud fra distancen, fordi AaB stod godt defensivt.

Nordjyderne havde sporadiske forsøg, og begge hold havde uhyggeligt svært ved at tilspille sig helt store chancer.

Lige inden pausen stod AGF's 21-årige Aron Jóhannsson for det første reelle gennembrud helt tæt på mål. Islændingen brød igennem i feltet og var tæt på at bringe sit hold foran, men han kiksede en nem afslutning fra tæt hold.

Han var med i stedet for den tidligere landsholdsangriber Søren Larsen, som var helt ude af truppen, fordi han først har trænet optimalt de sidste uger op til sæsonstarten.

En anden veteran Peter Graulund spillede energisk i front og kunne også have scoret for hjemmeholdet, mens Martin Jørgensen havde en defensiv rolle på midten, hvorfra han styrede AGF i rutineret stil.

Efter en enkelt kamp ligger AGF og AaB indtil de øvrige kampe på en delt førsteplads i Superligaen med ét point hver.