Cykelfeber i Nordjylland: Lokal klub håber på flere unge medlemmer

Den stigende interesse for cykling mærkes hos en cykelforhandler i Nordjylland, og hos én af Jonas Vingegaards tidligere klubber håber man på, at interessen kan omsættes til nye medlemmer.

Tilbage i 1996 vandt Bjarne Riis som den første dansker Tour de France, og det gav cykelfeber i Danmark.

Det er sket igen, nu hvor Jonas Vingegaard er kommet med i den eksklusive klub efter at have vundet verdens største cykelløb.

quote Folk er mere villige til at give flere penge for cyklerne nu

Simon Lassen, ejer, Smartcykler.dk

Cykelstjernen cyklede et enkelt af sine ungdomsår i Aalborg Cykle-Ring, og her kan man tydeligt huske, hvordan cykelfeberen rasede i 90’erne.

- Den effekt ebbede stille ud, og vi vil komme til at se det samme med Jonas Vingegaard, siger Jens Frede Rasmussen, der er medlemsanvarlig i klubben og fortsætter:

- Men vi håber, at effekten er lidt mere vedvarende den her gang.

Cykelforhandler mærker interessen

Hos Smartcykler.dk ved Støvring mærker man, hvordan racercykler er blevet ekstra populære ovenpå Jonas Vingegaards sejr i Frankrig.

- De sidste par år har det været svagt stigende på racermarkedet, men det får lige et ekstra boom, nu når vi får Jonas Vingegaard igennem, siger ejeren af butikken, Simon Lassen.

Han fornemmer også, at nordjyderne ikke er bange for at grave dybt i pengepungen, når der købes udstyr til landevejene.

- Folk er mere villige til at give flere penge for cyklerne nu – om det er 40.000 eller 50.000 kroner, det gør ikke så meget, siger han.

Faldende medlemstal

Aalborg Cykle-Ring havde 39 medlemmer under 18 år i klubben i 2012. I dag ligger tallet på bare 17 medlemmer. Man håber derfor på en Vingegaard-effekt i klubben.

- Ungdommen kigger jo op til de ældre. Og når de ser, at Jonas Vingegaard har cyklet i Aalborg Cykle-Ring, så vil de også prøve at cykle i Aalborg Cykle-Ring – det er det, vi håber, siger Jens Frede Rasmussen.

Simon Lassen fra Smartcykler.dk er også optimistisk på vegne af cykelklubberne i Nordjylland.

- Landevejsklubberne vil få et løft, tror jeg – der er nogle, der har fulgt med i fjernsynet med far måske, og så skal far og søn ud at cykle, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland