Cykelløb i Himmerland giver omsætning

Cykelløb giver penge i kassen. Foto: Christian Henriksen

01:42

Grand Prix Himmerland skaber stor omsætning

1 af 2

180 cykelrytter fra hele Europa invaderer Himmerland, når cykelløbet Grand Prix Himmerland Rundt for syvende gang løber af stablen i Aars i morgen – og det giver travlhed på de nordjyske hoteller.

Hvalpsund Færgekro har noget mere travlt end normalt. Der er nemlig  seks cykelhold, der er indlogeret på kroen. I weekenden skal de sammen med 24 andre hold cykle Himmerland tynd, når cykelløbet Grand Prix Himmerland Rundt afvikles.

Med cykelløb følger både hold og fans, der har brug for et sted at sove. Og det giver travlhed på de fleste hoteller i Himmerland.

- Som kromand er det jo fantastisk dejligt at have kroen fyldt og især med sådan nogle store hold vi har her. Vi har lidt ekstra afløsere inde hver dag til lige at få frisket op, siger Peder Holm Pedersen, Kromand, Hvalpsund Færgekro. 

De 180 cykelrytter fra Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland skal på tre dage cykle 600 kilometer. Og hvert år trækker cykelløbet massevis af tilskuer til Aars.

- Det betyder rigtig rigtig meget. Det er en massiv profilering af hele Vesthimmerland igennem det her arrangement, og der bliver lagt sindssygt mange kroner i lokalområdet – både i vores detailbutikker og hotelbranchen især, siger Mogens Kristensen, løbsarrangør.

Til cykelløbet stiller Norge op med 11 hold, og er dermed de bedst repræsenteret efter Danmark.

- Det glæder os, og vi håber, at det også betyder, at der kommer andre norske turister ned i løbet af sommeren, siger Peder Holm Pedersen, Kromand, Hvalpsund Færgekro. 

Startskuddet lyder klokken 12 i Aars fredag og slutter igen samme sted klokken 17. På TV2 Nord Salto sender vi live fra hele cykelløbet.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord