Cykelrute lokker tyskere til Nordjylland

Det tyske cyklistforbund har blåstemplet en rute fra Rudbøl til Skagen, og det kan få flere tyske cykelturister til at vælge Nordjylland som destination.

Til sommer vil der formentlig være flere tyske cykelturister at finde på de nordjyske veje. Det er i hvert fald forventningen, efter at det tyske cyklistforbund har anerkendt cykelruten fra Rudbøl i Sønderjylland til Skagen som en såkaldt kvalitetscykelrute.

Den 560 kilometer lange Vestkystrute har fået tre stjerner ud af fem stjerner af det tyske cyklistforbund, ADFC, som har haft en testkører ude på ruten.

Vestkystrutens indtog på listen over kvalitetscykelruter kan få flere tyskere til at cykle til Nordjylland. Sidste sommer steg antallet af cyklister mellem Berlin og København med 30 procent, efter at ruten opnåede tre stjerner i marts 2013.

- Det er vigtigt for turismen i Nordjylland. Vi arbejder meget på vores cykelstier, og vi håber, at denne anerkendelse vil betyde, at mange cykelturister vil bruge vores dejlige natur langs vestkysten, siger René Zeeberg, der er turistchef hos VisitJammerbugt.

Cykelruten går igennem fire nordjyske kommuner, nemlig Thisted, Jammerbugt, Hjørring og Frederikshavn Kommune. Den bliver officielt udnævnt til en kvalitetsrute på den internationale rejsemesse ITB i Berlin torsdag den 6. marts.


Seneste nyt

fra Nordjylland