Cykeltyv på fri fod: Låste cykel op med vinkelsliber

Natten til mandag blev en cykeltyv endnu en gang taget på fersk gerning, da han var i færd med at skære en cykel fri med en vinkelsliber.

Det var lyden af en vinkelsliber natten til mandag, der fik en beboer i Rantzausgade i Aalborg til at fatte mistanke. 

Han kiggede ud på gaden, og der så han en cykeltyv, der var i færd med at skære en lås over med en batteridrevet vinkelsliber.

Herefter råbte beboeren efter tyven, der derefter stak af fra stedet ad Rantzausgade mod Mølleplads. Men uden cyklen.

Beboeren gik herefter ned på gaden og fandt sin cykel skåret fri, og den var sat klar til at blive fjernet fra stedet. Derefter låste han sin cykel fast igen. Politiet har ikke kunnet konstatere, om der er stjålet cykler i forbindelse med nattens hændelse. Klokken 2:50 kontaktede han politiet, og meldte om den udsædvanlige oplevelse i mørket.

Det er anden gang i denne weekend, at politiet har modtaget oplysninger om planlagte cykeltyverier. Cykeltyven medbragte en batteridreven vinkelsliber til at skære låsene over på cyklerne, og det må siges, at cykeltyven har forberedt sig ved at medbringe en vinkelsliber.

Lørdag fandt en borger fem cykler, der var kædet sammen og klar til at blive afhentet. Her forsøgte borgeren at tilbageholde to mænd. Den ene snublede og blev tilbageholdt indtil politiet kom, mens den anden mand løb væk fra stedet.  

Det er ikke til at sige, om der er en sammenhæng mellem tyveriforsøget natten til mandag og lørdag aften.

-Men lørdag var låsene også skåret af, siger Karsten Højrup Kristensen, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Han opfordrer borgerne til at sikre deres cykler med godkendte låse og hvis muligt anbringe cyklerne i aflåste cykelkældre. 

Desuden opfordrer Nordjyllands politi alle borgere til at anmelde mistænkelige forhold som opleves i byerne, således at politiet kan fange cykeltyven. Ring 114 hvis du har oplysninger vedrørende cykeltyveriet.


Seneste nyt

fra Nordjylland