Cyklister: Red livet

24 cyklister dræbt og 271 alvorligt tilskadekomne de seneste fem år i Nordjylland. Nu iværksætter Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg en kampagne.

Kampagne: sidevejene
Hold øje ved sidevejene. Du ved aldrig, hvad der kommer. Det er budskabet fra Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg, når de i uge 21 og 22 kan opleve bl.a. tv-spots, der skal få cyklister til at holde øje ved sidevejene, hvor langt de fleste cykelulykker finder sted.

616 personskadeulykker i Nordjylland
Hvert år kommer næsten 25.000 cyklister til skade i trafikken. Næsten 3.000 bliver indlagt.
I Nordjylland har Politiet i de seneste fem år noteret 616 personskadeulykker med cyklister.
I forbindelse hermed blev 24 dræbt og 271 kom alvorligt til skade.
Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg mener, at disse tal er alt for høje, og udvalget er derfor gået aktivt ind i kampagnen for at få skabt opmærksomhed omkring de farlige situationer.

Ulykker ved sideveje udgør 40 % af alle cyklistulykker, og tallet er desværre stigende.

Michael Levisen Nielsen, medlem af Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg som repræsentant for Dansk Cyklistforbund:

- Det er vigtigt, at såvel cyklister som bilister skærper opmærksomheden ved kryds; selv de mindste kryds kan udgøre en fare for sammenstød. Vi skal alle blive bedre til at "læse" trafikken og forudse de farer, som kan føre til uheld i trafikken. Vi håber og tror, at denne kampagne kan medvirke til, at vi skærper opmærksomheden og reducerer antallet af uheld.

Der kommer jo aldrig nogen
Når man har kørt den samme vej hundredvis af gange, tillægger de fleste sig nogle dårlige vaner. Det kan være, at man aldrig har oplevet en bil komme fra en sidevej, og derfor overser bilen og bliver ramt, den dag der lige pludselig kommer en bil. Ulykkerne ved sidevejene er et overset problem hos cyklisterne. Meget få cyklister angiver i en undersøgelse, at de betragter sidevejene som et stort faremoment for dem i trafikken.

Uddeling af sadelbetræk
I Nordjylland, vil der i kampagneperioden blive delt sadelbetræk og informationsmateriale ud på udvalgte steder rundt om i landsdelen.

Kampagnen
Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg har udviklet kampagnen i samarbejde med de øvrige fem regionale færdselssikkerhedsudvalg, Rådet for Større Færdselssikkerhed og Politiet.

Se tv-spottet "Jetjageren" på youtube.com.

Læs mere om kampagnen på www.sikkertrafik.dk

Færdselssikkerhedsudvalget i Nordjylland
Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg dækker følgende kommuner: Brønderslev, Frederikshavn, Hjørring, Jammerbugt, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted, Vesthimmerland og Aalborg.

Læs mere om Nordjyllands Færdselssikkerhedsudvalg på www.vejsektoren.dk/nordjylland


Seneste nyt

fra Nordjylland