Da hjemmet brød i brand: "Nu er det et spøgelseshus"

Vi går tæt på familien Laursen fra Støvring, hvis hus stod i flammer for tre uger siden.

Forestil dig at blive vækket med beskeden "dit hus står i flammer". Det var netop dét, der skete for Janni og Mark Laursen fra Støvring for tre uger siden.

Mens de - deres to drenge og en hund - lå og sov, gik der ild i en bil i carporten. Nu deler de oplevelsen og opfordrer andre til at installere brandalarmer og tegne forsikringer. For det er en barsk omgang at miste sit hjem.

- Bare lyden, hvor man kan høre, at flammerne ødelægger de ting, man holder af, den er forfærdelig fortæller Janni Laursen.

Den 19. maj blev familien vækket klokken fem om morgenen af en lastbilchauffør, der så, at der var ild i deres hus. Da chaufføren ankom til stedet, havde ilden fået fast i husets facade og havde bredt sig til selve huset. Chaufføren begyndte derfor at banke hårdt på husets hoveddør.

- Vi havde røgalarm, men da ilden begyndte i carporten, gik alarmen først igang, da ruderne sprang. Derefter gik det stærkt med flammerne, der spredte sig i huset, fortæller Mark Laursen.

Omkring en tredjedel af huset på 300 kvm brændte. Nu ligner deres hus ikke længere et hjem men et spøgelseshus.

- Alle billederne er smeltet. Det ser også uhyggeligt ud, at børnenes dyner ligger, som de har smidt dem, da de blev vækket, og vi løb ud, siger Janni Laursen.

Familien får nu opbygget deres hjem på ny på grunden. Men det bliver ikke det samme.

- Vi skal bo her igen, men det bliver et nyt kapitel.


Seneste nyt

fra Nordjylland