Sidste vidne afhørt i drabssag: - Da jeg kommer til dørkarmen kan jeg se en masse blod

Det sidste vidne er nu blevet afhørt i retssagen om den 28-årige mand, der er tiltalt for at dræbe og partere en 40-årig kvinde.

Dag nummer to i retssagen mod den 28-årige mand, der er tiltalt for at dræbe og partere en 40-årig kvinde tilbage i november 2018 i Hadsund, blev mest brugt til at fremvise dokumentation i sagen.

Inden dokumentationen blev lagt frem for dommerne, forsvareren og den tiltalte, skulle det sidste vidne i sagen afhøres.

Det sidste vidne var den politibetjent, der var den første fremme på gerningsstedet.

Politibetjenten kunne ikke umiddelbart komme med nyt i sagen, men kunne berette om mange af de samme ting, som vidnerne fra første dagen af retssagen gjorde.

Hvis fuld – ikke meget fuld

Den tiltalte har selv forklaret i retten, at han havde drukket med en kammerat. De skulle både have drukket nogle øl og noget whisky. I samme ombæring fortalte den tiltalte, at han havde taget stesolider om aftenen inden drabet fandt sted.

På første dag i retten forklarede den 28-årige tiltalte, at han ikke kan huske, at have mødt den 40-årige kvinde, eller hvordan hun så ud.

Derfor var der ved retten torsdag også interesse i at høre, hvordan politibetjenten opfattede den 28-årige, da betjenten som den første mødte ham på gerningsstedet.

Som de andre vidner dagen før, beskrev betjenten den tiltalte som værende rolig. Den tiltalte sagde ikke noget, men virkede ifølge betjenten til at være til stede.

For betjenten var der umiddelbart ikke noget, der tydede på, at tiltalte virkede fuld eller påvirket. Betjenten forklarede, at den 28-årige man selv kunne stå på et ben, da han skulle iklædes en sporsikringsdragt – muligvis ved hjælp af en hånd på skulderen af betjenten.

Stod og hang og kunne ikke holde sig vågen

En politirapport fra den 11. november lavet af den afhørte betjents kollega skulle dog sige, at den anholdte virkede fuld, da han stod og hang og ikke kunne holde sig vågen.

Den afhørte betjent syntes dog ikke, at tiltalte virkede voldsomt fuld, men kunne godt huske, at den tiltalte ikke virkede frisk.

Senere kom der en en promilleerklæring, der viste, at den tiltalte cirka fire timer efter anholdelsen havde en promille på 0,64.

Sagde selv, at der var en død pige på gulvet

Betjenten forklarede i retten også, hvordan de to politibetjente ankom til drabsstedet.

Betjenten beskrev blandt andet, hvordan den tiltalte tydeligt havde blod på underarmene. Efter den tiltalte blev lagt i håndjern, sagde han ifølge betjenten: - At der ligger en død pige på gulvet.

Betjenten afsøger derefter garagen og åbner døren til værkstedet, hvor den 40-årige blev fundet dræbt.

- Da jeg kommer til dørkammen, kan jeg se en masse blod på vægge og gulvet, fortalte betjenten i retten.

Betjenten kan hurtigt se, at der ikke er nogen, som de kan lave førstehjælp på og tager sig i stedet af den tiltalte.

Sidste dag på torsdag

Torsdag den 4. juli er sidste dag i retssagen. Her bliver der blandt andet fundet ud af, om den tiltalte var i en såkaldt patologisk rus, da den 40-årige kvinde blev dræbt.

Patologisk rus betyder, at man ved indtagelse af alkohol kan blive psykotisk og voldelig og efterfølgende ikke være klar over sine handlinger. 

Det er også den 4. juli, at dommen efter alt at dømme bliver afsagt.


Seneste nyt

fra Nordjylland