Dagen derpå: Vandmasser giver problemer i Aalborg

Foto: Per Frank Paulsen

Vandstanden i Limfjorden er forhøjet med godt en meter på grund af fredagens storm. Fire biler står under vand ved Kulturbroen på Aalborg-siden.

Fire bilejere står lørdag eftermiddag og aften med håret i den gode, gamle postkasse - efterdønningerne af stormen Knud har nemlig taget deres biler som midlertidige fanger langs kajen i Aalborg.

Her er vandstanden som følge af stormen nemlig steget til langt over normalt i løbet af lørdag, så bilerne lørdag aften står under vand. Ifølge DMI står vandet i både Aalborg og flere andre steder langs Limfjorden godt en meter over normalen.

- Stormen i går har simpelthen sendt en masse vand fra havet ind igennem Limfjorden. Det er ikke usædvanligt i kølvandet på en storm, og ved Aalborg er der så smalt, at det altså nu giver problemer. Men ifølge vores prognoser skulle vandstanden begynde at falde igen mellem klokken 21 og 22 i aften, siger Lars Henriksen fra Vejrtjenesten hos DMI.

  Foto: Benjamin Tersic

Nordjyllands Beredskab har dagen igennem holdt øje med vandstanden i Aalborg ved at rette kameraerne på Kulturbroen og Limfjordsbroen mod havnekanten.

Og ved middagstid begyndte vagtcentralen så at kontakte husejere langs havnekanten, fortæller indsatsleder Jakob Schmidt.

- Vi har kontaktet en række bygningsejere langs havnen for at gøre dem opmærksomme på udviklingen og give dem en chance for at sikre deres huse mod vandet. Og der er altså fire biler ved Kulturbroen, som vi har måttet bede politiet om hjælp til at få fjernet ved at kontakte deres ejere, siger Jakob Schmidt.

Det er kun Aalborg-siden, der ser ud til at være ramt af den forhøjede vandstand. Ifølge DMI skulle vandet søndag morgen være faldet så meget, at bilejerne igen kan komme til deres biler.

  Foto: Benjamin Tersic

Flere nyheder fra TV2 Nord