Dagpengereformen rammer nordjyder

Regeringen og Dansk Folkepartis dagpengereform virker fra juli 2012. Ifølge tal fra AK-Samvirke står 2310 nordjyder til at miste deres dagpenge, når reformen sætter ind. Det er ifølge folketingskandidat Simon Kollerup (Soc.Dem.) ikke holdbart.

Flere nordjyske dagpengemodtagere har allerede brugt to år af deres dagpengeperiode. Når dagpengereformens kortere dagpengeperiode sætter ind fra juli næste år, så viser tal fra AK-Samvirke, at 2310 dermed står til at miste deres dagpenge.

Den udsigt er ifølge folketingskandidat Simon Kollerup (Soc.Dem.) ikke holdbar, og han mener derfor, at dagpengeperioden bør forhøjes.

- Det er meget kortsigtet, at regeringen og Dansk Folkeparti har halveret dagpengeperioden. Det er en nedslagtning af helt almindelige danskere, der ufrivilligt er blevet arbejdsløse. Mange af den har ikke en kinamands chance for at finde arbejde inden juli næste år. De må nu se frem til at miste deres levegrundlag, siger Simon Kollerup.

Den kortere dagpengeperiode på to år trådte i kraft i juli 2010. Dermed er skæringsgrænsen for de første dagpengemodtagere under den nye ordning juli 2012.


Seneste nyt

fra Nordjylland