Dagplejere i Hjørring får lov at ryge

 Dagplejere i Hjørring får lov at ryge

Dagplejerne må selv bestemme, om deres hjem skal være fri for røg efter endt arbejdstid. Det besluttede et flertal i økonomiudvalget tirsdag eftermiddag.

Dagplejernes protester er hørt - politikerne bøjede sig i dag for dagplejernes krav om selv at bestemme derhjemme, når arbejdstiden er slut.
Dagplejerne nedlagde i forrige uge arbejde i to dage i protest over, at kommunens samarbejdsudvalg lagde op til, at dagplejernes hjem skulle være røgfrie 24 timer i døgnet året rundt.
Det ville i så fald være en skærpelse i forhold til gældende lov om rygning på arbejdspladser.
Det forslag stemte politikerne i dag ned.
I stedet foreslår politikerne nu, at der ikke må ryges i hjemmet, når der passes børn, desuden må der aldrig ryges i de lokaler, der er indrettet til børnene. Til gengæld er det nu op til dagplejerne selv at bestemme, hvorvidt der må ryges i hjemmets øvrige rum efter endt arbejdstid.
- Vi er lykkelige over at være blevet hørt. Nu kan vi gøre som familie som alle andre, når vi har fri, siger talskvinde for dagplejerne i Hjørring, Lene Heuck.
SFs Karl Bornhøft stemte imod det vedtagne forslag, han ønskede i stedet de stramme regler om totalt rygeforbud i dagplejernes hjem.
Byrådet skal nu endeligt tage stilling til rygereglerne 30. oktober.


Seneste nyt

fra Nordjylland