Dagplejeres fagforening: Det er en om'er

300 utilfredse dagplejere er gået på gaden mandag i utilfredshed over at Frederikshavn Kommune vil lave et totalt rygeforbud i deres hjem. Fagforening bakker dagplejerne op

Et forslag fra Frederikshavn Kommune om et totalt rygeforbud i dagplejernes hjem har fået dagplejerne til at gå i strejke. Dagplejernes fagforening opfordrer til at de går på arbejde igen:

- Det er selvfølgelig ikke i orden at gå til fagligt møde i arbejdstiden. Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, og jeg skal derfor også på det kraftigste opfordre alle dagplejere til at gå i arbejde igen, siger faglig sekretær René Johansen fra FOA.

FOA mener, at det er i orden, at der ikke må ryges i åbningstiden, da det er påvist, at rygning og passiv rygning er sundhedsskadeligt. Men fagforeningen mener ikke, at man kan bestemme at den enkelte dagplejer, dagplejerens ægtefælle og dagplejerens gæster ikke må ryge i eget hus efter lukketid, i weekender, ferier og lignende.

René Johansen fra FOA opfordrer nu politikerne til at tage affære og forhåbentligt melde klart ud, at det ikke er i orden at lave bestemmelser der gælder udenfor åbningstiden og i den grad er en indgriben i folks private hjem.

Flere nyheder fra TV2 Nord