Damplokomotiv er et hit i efterårsferien

Mange har valgt at hoppe på et veteranlokomotiv i deres efterårsferie. Hele ugen kører et gammel damplokomotiv mellem Mariager og Handest.

Efterårsferien bugner med et utal af muligheder for at udforske Nordjylland. Et veterandamplokomotiv er i ferien sat på skinner, så interesserede kan få en helt unik tur gennem naturen ved Mariagerfjord.

Så snart der er mulighed for det, bliver de gamle veteranlokomotiv sat på skinnerne. Det er til stor glæde for de bedsteforældre, der har taget børnebørnene med en tur. 

- Når bare vejret er, som det er, så er det hyggeligt. Og når hun er med, så er det jo endnu mere hyggeligt. Det kan ikke være bedre, siger Erik Michael Holt, der har taget barnebarnet Gry med i damplokomotivet.   

Damplokomotivet fra 1928 har kørt på lokalbaner over det meste af Danmark. Det er blevet passet og plejet af de frivillige i Dansk Jernbane-klub. I efterårsferien kører toget kun de 17 kilometer, der er til Handest og retur igen til Mariager - med et enkelt stop til kastanjesamling. 

Damptoget kører igen på strækningen mellem Mariager og Handest søndag den 22. oktober.

Se hvordan torsdagens tur gik gennem naturen ved Mariagerfjord. 

 

Seneste nyt

fra Nordjylland