Stop madspild: Dana Cup forærer masser af overskudsmad til madprojekter

Stop Spild Lokalt har for første gang indgået aftale med den store fodboldturnering

I forbindelse med den store internationale fodboldturnering, Dana Cup, der i øjeblikket er i gang i Hjørring, så har flere lokale stop-madspilds-organisationer indledt samarbejde om at aftage store mængder af det mad, der bliver tilovers.

- Vi er utrolig glade for det. Vi er med til at gøre en forskel for miljøet, og samtidig kan vi hjælpe andre mennesker ved at dele maden ud, siger Lotte Hall, daglig leder af Stop Spild Lokalt, Hjørring. 

Hun tilføjer, at det især er mange unge studerende og økonomisk trængte, der får glæde af maden, men hun understreger, at alle er velkommen til at få del af overskudsmaden.

Der bliver lavet mad til omkring 10.000 mennesker hver dag, og det er svært at ramme rigtigt hver dag i forhold til, hvor mange der så kommer og spiser og hvor meget, der ryger på tallkerkenen.

- Vi vil meget gerne hjælpe organisationerne, som støtter stop madspild, og vi laver utroligt meget mad under Dana Cup og har hver dag mad i overskud, siger Nina Malkin, der er køkkenchef i forbindelse med Dana Cup.

Dana Cup er glad for samarbejdet og har planer om at gentage stop madspild-succesen igen næste år.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland